• Predicting COVID-19 exposure risk perception using machine learning 

      Bakkeli, Nan Zou (Journal article; Peer reviewed, 2023)
      Background Self-perceived exposure risk determines the likelihood of COVID-19 preventive measure compliance to a large extent and is among the most important predictors of mental health problems. Therefore, there is a need ...
    • Predicting stable employment trajectories among young people with disabilities 

      Ballo, Jannike Gottschalk; Alecu, Andreea Ioana (Peer reviewed; Journal article, 2023)
      Research aiming to explain disabled people’s inequalities in the labour market has primarily focused on transitional factors between school and work, wage gaps, or socioeconomic background characteristics as expla- nations ...
    • Preferences of key actors on key issues in EU consumer policy 

      Austgulen, Marthe Hårvik; Bøyum, Live Standal (Report;15-2019, Research report, 2019)
      The aim of this report is to investigate what characterises the perceptions of and preferences in EU consumer policy of various actor types that are involved in shaping and implementing this policy. More specifically, ...
    • Priser og endringer merverdiavgift for mat 

      Schjøll, Alexander; Lavik, Randi (Prosjektnotat 8-2013, Notat, 2013)
      Dette prosjektnotatet bygger på scannerdata fra Nielsen Norge og konsumprisindeksen utgitt av Statistisk sentralbyrå. Hensikten med notatet er å sammenligne prisutviklingen i kiosk, bensinstasjon og servicehandelsmarkedet ...
    • Prisforskjeller og grensehandel mellom Norge og Sverige 

      Lavik, Randi (Oppdragsrapport 5-2003, Report, 2003)
      I rapporten presenteres prisforskjeller på typiske grensehandelsprodukter, kjente merkevarer og alkoholholdige drikkevarer. I tillegg presenteres utviklingen i prisnivå i Norge og Sverige sammenlignet med EU spesielt, ...
    • Prisforskjeller, prisutvikling og prisspredning i Norge og Sverige – 2002, 2003 og 2004 

      Lavik, Randi (Fagrapport 3-2004, Research report, 2004)
      Merkevarer mat var i oktober 2003 gjennomsnittlig 15 prosent lavere i Sverige enn i Norge, mens merkevarer ”non-food” var 8 prosent lavere. Dette var en reduksjon fra oktober 2002, da merkevarene samlet var 22 pro-sent ...
    • Prismarginer for kjøtt 1989-1999 

      Strand, Marit (Rapport 1-2001, Report, 2001)
      Nummer: 1-2001
    • Prispåslag for meierivarer 1983 -1999 

      Strand, Marit (Arbeidsnotat 12-2000, Notat, 2000)
      Dette notatet om marginberegninger på meierivarer er en del av prosjektet margin­undersøkelser for jordbruksbaserte matvarer. Delprosjektet har som hovedformål å kartlegge prisstrukturen i distribusjonskanalen fra produsent ...
    • Prissammenligning av handlekurv mellom Lidl og andre norske lavpriskjeder 

      Dulsrud, Arne; Lavik, Randi (Oppdragsrapport 14-2004, Report, 2004)
      Nummer: 14-2004 Tilknyttede prosjekter Prismålinger
    • Prisutvikling etter merverdireformen - to år etter 

      Lavik, Randi (Prosjektnotat 8-2003, Notat, 2003)
      Nummer: 8-2003 Tilknyttede prosjekter Pris og konkurranse
    • Prisutvikling i Norge og Sverige pr. juni 2005 

      Lavik, Randi (Prosjektnotat 4-2005, Notat, 2005)
      Fra desember 2004 til mai 2005 gikk matvareprisene opp med 1.7 prosent. I samme periode årene før, fra desember 2003 til mai 2004, gikk matvareprisene opp med 1,4 prosent. Det vil si at matvareprisene gikk opp mer i en ...
    • Privatperson eller næringsvirksomhet? 

      Kjørstad, Ingrid; Rosenberg, Thea Grav (Prosjektnotat nr. 10-2017, Report, 2017)
      Prosjektet som rapporteres i dette notatet fokuserer inn på problemstillinger knyttet til informasjonsbehov og -plikt, til de ulike aktørrollene i plattformmarkedene. SIFOs tidligere prosjekter og andre sentrale arbeider ...
    • Product lifetime in European and Norwegian policies 

      Heidenstrøm, Nina; Strandbakken, Pål; Haugrønning, Vilde; Laitala, Kirsi (Report;11-2021, Report, 2021)
      The objective in this report is to better understand how the increased product lifetime option has been positioned in policies over the past twenty years. By means of policy document analysis, we explore product lifetime ...
    • Produktlevetid og miljø 

      Strandbakken, Pål (Fagrapport 7-2007, Report, 2007)
      Nummer: 7-2007
    • Produktutvikling og sortimentspolitikk i kjedenes tid 

      Jacobsen, Eivind (Arbeidsnotat 12-1999, Notat, 1999)
      I dette innlegget ønsker jeg å fokusere på noen av betingelsene for produkt- og sortimentsutvikling i det norske jordbruksbaserte matvaresystemet - fra jord til bord. Mens de foregående innleggene i stort mon har lagt ...
    • Professional and private clothing repair in Norway: scale and price examples 

      Berg, Lisbeth Løvbak; Laitala, Kirsi (SIFO project note;6-2023, Report, 2023)
      This project note is made to be used in the work of developing Product Environmental Footprint Category Rules (PEFCR) for Apparel and Footwear, more specifically for the working group that focuses on repairability of ...
    • Quality labels lost in everyday food consumption 

      Haugrønning, Vilde; Amilien, Virginie; Roos, Gun (Prosjektnotat nr. 8-2018, Working paper, 2018)
      De siste årene har antallet kvalitetsmerker for mat (KFM), som viser til særegne kvaliteter som smak og opprinnelse, økt i norske matbutikker. Disse merkene skal hjelpe forbrukere til å gjøre informerte valg når de handler ...
    • Reading into Norwegian Wool 

      Colburn, Mae (Project note no. 2-2012, Notat, 2012)
      Denne bibliografien skal gi leseren en oversikt over litteratur om norsk ull. Den legger vekt på ny litteratur, fokuserer på klestekstiler, og inkluderer kilder skrevet på både norsk og engelsk. Denne forskningen ble ...
    • Reducing Plastic in Consumer Goods: Opportunities for Coarser Wool 

      Løvbak Berg, Lisbeth; Klepp, Ingun Grimstad; Sigaard, Anna Schytte; Broda, Jan; Rom, Monika; Kobiela-Mendrek, Katarzyna (Fibers;Volume 11 / Issue 2, Peer reviewed; Journal article, 2023)
      Production and use of plastic products have drastically increased during the past decades and their environmental impacts are increasingly spotlighted. At the same time, coarse wool, a by-product of meat and dairy production, ...