• Forbrukstrender: SIFO survey 2005-2017 

      Lavik, Randi; Bøyum, Live Standal (Prosjektnotat nr. 12-2017, Working paper, 2017)
      Denne rapporten viser figurer og tabeller fra ulike SIFO-surveyer fra 2005 til 2017. Temaene er: Husholdsøkonomi Ulike typer gjeld, hva brukes lån til, antall kredittkort, kredittkortgjeld, forbrukslån, betalingspro ...
    • Forbuden frukt smaker best - en studie av nordmenns spise- og drikkemønster av sjokolade, søtsaker, salt snacks, sukkerholdige leskedrikker og lignende 

      Bugge, Annechen Bahr (SIFO-report;5-2010, Research report, 2010-09)
      Denne studien er en del av forskningsprosjektene Young Food og HealthMeal. Begge prosjektene er finansiert av Norges forskningsråd. Temaet i rapporten er nordmenns spise- og drikkemønster av en type mat og drikke som ...
    • Fornuftig og forført. En forbruksstudie av Black Friday i Norge 

      Dulsrud, Arne; Schjøll, Alexander (Rapport;10-2019, Research report, 2019)
      Ved hjelp av representativ spørreundersøkelse blant nordmenn utført like etter Black Friday i 2018 finner vi at 36 % handlet denne dagen. Median beløp man handlet for var 1 835 kr. Det er primært de unge som handlet. Kvinner ...
    • Forstudie om nedadgående norsk sjømatkonsum 

      Bugge, Annechen Bahr; Schjøll, Alexander (Oppdragsrapport nr. 5-2018, Report, 2018)
      I dette pilotprosjektet har vi gjennomført en studie der man ved hjelp av en mindre spørreundersøkelse, samt analyse av salgs- og forbruksstatistikker kartlegger hvilke faktorer som bidrar til at norske forbrukere spiser ...
    • Fra DAB radio og reisebillett til Altinn og Facebook 

      Pettersen, Lene (Oppdragsrapport nr. 3-2017, Report, 2017)
      Denne rapporten bygger videre på funn avdekket i tidligere undersøkelser gjennomført av SIFO som finner at funksjonshemmede forbrukere møter en rekke utfordringer og barrierer i de fire markedsplassene som har blitt ...
    • Fra eggvendte laken til festlig lapp på baken 

      Klepp, Ingun Grimstad (Arbeidsrapport 3-2000, Report, 2000)
      Denne rapporten tar for seg endringer i omtalen av ulike teknikker for å økonomisere med tekstiler gjennom det 20.-århundre. Materialet til undersøkelsen består av 80 håndarbeidsbøker, samt noen tidsskrifter og dameblader. ...
    • Fra Helios til Prix 

      Vittersø, Gunnar (Oppdragsrapport 15-2001, Report, 2001)
      Nummer: 15-2001
    • Fra kunnskap til handling 

      Karevold, Knut Ivar; Bugge, Annechen Bahr; Ueland, Øydis; Slapø, Helena; Schjøll, Alexander; Rosenberg, Thea Grav; Grini, Ida S.; Hertel, Jens Kristoffer; Mathisen, Linda; Lekhal, Samira (Rapport, Report, 2017)
    • Fra rent til nyvasket 

      Klepp, Ingun Grimstad (Fagrapport 2-2003, Report, 2003)
      Rapporten undersøker hvorfor vi vasker. Hva ønsker vi å oppnå ved å legge tøyet i vaskemaskinen? Det mest nærliggende svaret er at vi ønsker å få tøyet rent. Og sikkert er dette en del av svaret. Men det forklarer verken ...
    • Fra vafler og hamburger til elghakk og hjortestek 

      Amilien, Virginie (Fagrapport 4-2002, Report, 2002)
      Nummer: 4-2002 Prosjektet setter søkelyset på matkultur innen reiselivsbransjen. Vi er opptatt av hvor sentralt matkulturen står i restaurantenes og hotellenes tilbud til sine gjester, og i hvilken grad gjestene er ...
    • Framing scenario thinking in a mode of futures by design inquiry 

      Raymond, Corbin Edin; Morrison, Andrew; Mainsah, Henry Nsaidzeka (Proceedings of DRS;DRS2022: Bilbao, Conference object, 2022)
      In Transdisciplinary Design inquiry, the conceptual and ideational need to be clarified when relational and qualitative methodologies are enacted. This is crucial concerning complex, emergent, and urgent matters of climate ...
    • Fremtidens matproduksjon 

      Bugge, Annechen Bahr; Rosenberg, Thea Grav (Oppdragsrapport nr. 2-2017, Report, 2017)
      Med tanke på den oppmerksomheten bruk av genteknologi i matproduksjonen har fått i offentligheten de senere årene, var det overraskende hvor lite forskning som har vært gjort omkring forbrukernes syn på denne teknologien. ...
    • Fremtidens måltidskonsepter – sunn og bærekraftig take-away 

      Bugge, Annechen Bahr (Rapport;10-2021, Report, 2021)
      Formålet med prosjektet «Fremtidens måltidskonsepter» er å legge et kunnskapsgrunnlag for utvikling av sunn og næringsrik take-away. Rapporten bygger på data samlet inn ved hjelp av en spørreundersøkelse basert på webintervjuer ...
    • Fremtidsbilder. Rapportering fra innsamling på minner.no 

      Kjus, Audun Kristoffer; Throne-Holst, Harald; Hegnes, Atle Wehn (SIFO notat;4-2023, Report, 2023)
      Dette prosjektnotatet er en leveranse fra arbeidspakke 2 - «Explore» i forskningsprosjektet IMAGINE: Contested Futures of Sustainability. Arbeidspakkens formål er å samle inn fortellinger om fremtiden fra den norske ...
    • Føre var-prinsippet innen nanoteknologien: Hvem skal være føre var? 

      Stø, Eivind; Throne-Holst, Harald (Prosjektnotat 7-2007, Notat, 2007)
      Nummer: 7-2007 Tilknyttede prosjekter Føre-var prinsippet innen nanoteknologi Nano-consumer
    • Gårdshandel som innkjøpsaktivitet og fritidsopplevelse 

      Schjøll, Alexander; Vittersø, Gunnar (Oppdragsrapport 3-2010, Report, 2010)
      Formålet med denne rapporten er å undersøke omfanget og betydningen av gårdsmat og gårdshandel som et tilbud til forbrukere og ferierende turister i Norge. Rapporten diskuterer spesielt hvordan gårdshandel inngår som del ...
    • Gjeldsordninger i velstands-Norge 

      Tufte, Per Arne; Poppe, Christian (Oppdragsrapport 7-2005, Report, 2005)
      Analysen er basert på en gjennomgang av 193 gjeldsordningssaker ved Oslo byfogdembete — 97 fra 1999 og 96 fra 2004. Sammensetningen av søkergruppen på de to måletidspunktene sammenliknes for å identifisere variasjoner i ...
    • Gjeldsordninger under press 

      Poppe, Christian (Oppdragsrapport 3-2005, Report, 2005)
      Analysen er basert på en gjennomgang av 78 endringssaker ved Oslo byfogdembete i 2003. Rapporten tar bl.a. for seg begrunnelsene for begjæringene, de økonomiske endringene som er skjedd i skyldnernes økonomi siden ...
    • GMO-mat eller ikke: Har det vært endringer i forbrukernes syn på genmodifisert mat fra 2017 til 2020? 

      Bugge, Annechen Bahr (Rapport;3-2020, Research report, 2020)
      GMO-teknologien har i en årrekke vært gjenstand for offentlig debatt i Norge og i mange andre land. Diskusjonen omhandler muligheter, bruk, fordeler, risikoer, trygghet og begrensninger. I denne studien har vi sett nærmere ...
    • Gode intensjoner søker eierskap 

      Brusdal, Ragnhild; Borch, Anita (Rapporter 13-2010, Report, 2010)
      Retningslinjene for markedsføring mot barn og unge er løst forankret og trenger et klarere eierskap skal de fungere Tilknyttede prosjekter none