Browsing Forbruksforskningsinstituttet (SIFO) by Title
Now showing items 86-105 of 571
-
En bolig til besvær? Konflikter ved kjøp av brukt bolig i Norge
(Rapport;16-2019, Research report, 2019)Vi benytter en spørreundersøkelse til å si noe om kunnskap om regelverket rundt kjøp av brukte boliger. Spesielt ønsker vi å si noe om konfliktnivået. Vi finner at kunnskapen om regelverket er mangelfull. Vi finner at én ... -
En fargerik merkedag. Halloween i Norge i det 21. århundret
(Working paper, 2019)I korte trekk kan vi oppsummere den norske halloween-feiringen i 2018 med følgende punkter: Ca. 1/3 av befolkningen feiret halloween i 2018, mot under en 1/5 i 2011 og 2012. 69 % av de familier med hjemmeboende barn ... -
En tilleggsundersøkelse av stordriftseffekten i barnefamilier
(Notat;2-2021, Report, 2021)Notatet undersøker i hvilken grad er det empirisk grunnlag for å konkludere at en stordriftseffekt finnes også i tidligere Forbrukerundersøkelser (2008 og 2009) og for hvilket barn i rekken den eventuelt slår inn. Notatet ... -
En undersøkelse av det digitale hverdagslivet til ungdom med nedsatt funksjonsevne
(Rapport;11-2019, Research report, 2019)Denne rapporten presenterer funn fra en studie om barn og unge med nedsatt funksjonsevne sin digitale hverdag og deltagelse. Metodene som er anvendt i prosjektet er fokusgrupper og en spørreundersøkelse blant unge mellom ... -
Endring i åpningstider i dagligvaremarkedet
(Prosjektnotat 2-2016, Working paper, 2016)Prosjektnotat nr. 2-2016 -
Endring i butikkstruktur og handlemønster i norsk dagligvarehandel
(Prosjektnotat 1-2012, Notat, 2012)Antall dagligvarebutikker har gått ned fra år 2000 til 2010, men med noe svakere nedgang de siste årene. Antall kjøpesentre har økt, og kjøpesentrene har blitt større. Økningen i omsetning pr. kjøpesenter er i ferd med å ... -
Endring i handlevaner og holdninger i dagligvaremarkedet på 2000- tallet
(Oppdragsrapport 2-2015, Report, 2015)Nummer: Oppdragsrapport nr. 2-2015 -
Endringer i forbruksutviklingen i Norge
(Oppdragsrapport nr. 4-2017, Report, 2017)Formålet med denne rapporten er å beskrive forbruksutviklingen i Norge, og evaluere effekten av disse på samfunnets bærekraft med vekt på miljø og klima. Arbeidet med bærekraftsindikatorene startet med en gjennomgang av ... -
Endringer i nordmenns matvaner på 80- og 90-tallet.
(Rapport 1-1999, Report, 1999)Slik begrepet matvaner brukes i denne rapporten omfatter det for det første forbruk og brukshyppighet av ulike matvarer og retter som kan relateres til middagsmåltidet, men også hvordan matvarer kombineres til varme retter ... -
Energisparende teknologier i norske husholdninger:
(Fagrapport 5-2015, Report, 2015)Nummer: Fagrapport nr.5-2015-2015 Tilknyttede prosjekter Heat Pumps -
Er varen lik vareprøven?
(Oppdragsrapport 3-2007, Report, 2007)I dette oppdraget blir ferdige varer sammenliknet mot 12 vareprøver. Passform og kvalitet er sammenliknet for alle modeller. For en modell er også lukten vurdert. Det er ikke funnet vesentlige avvik mellom ferdige varer ... -
Er vi overforsikret? Forbrukernes bruk og oppfatninger av forskjellige forsikringsprodukter
(Prosjektnotat 9-2016, Working paper, 2016)På oppdrag fra Barne- og likestillingsdepartementet har Forbruksforskningsinstituttet SIFO kartlagt forbrukernes bruk og oppfatninger av utvalgte forsikringsprodukter. På oppdrag fra Barne- og likestillingsdepartementet ... -
Etisk politisk forbruk
(Oppdragsrapport 13-2006, Report, 2006)Nummer: 13-2006 Tilknyttede prosjekter SIFO-survey Etisk- politisk forbruk -
Etisk-politisk forbruk
(Prosjektnotat 1-2006, Notat, 2006)Denne rapporten presenterer de første resultatene av prosjektet ”etisk-politisk forbruk” som SIFO gjennomfører på oppdrag fra Barne- og likestillingsdepartementet (BLD). Målet med prosjektet er å belyse faktorer som kan ... -
Etiske, lovmessige, samfunnsmessige og miljømessige aspekter ved bruk av mikroalger for CCS
(Prosjektnotat 3-2016, Report, 2016)Nummer: Prosjektnotat nr. 3-2016 Kronikk -
European food quality schemes in everyday food consumption: An exploration of sayings and doings through pragmatic regimes of engagement
(Journal of Rural Studies;Volume 95, Peer reviewed; Journal article, 2022-09-29)While European consumers generally support the principles underpinning Food Quality Schemes (FQS) sales of certified products remain modest. This phenomenon is known as ‘attitude-behaviour gap’ and considerable scholarly ... -
European food safety: Mapping critical food practices and cultural differences in France, Norway, Portugal, Romania and the UK
(Report;6-2020, Research report, 2020)Editor: Silje Elisabeth Skuland. Authors: (alphabetical): Borda, D., Didier, P., Dumitraşcu, L., Ferreira, V., Foden, M., Langsrud, S., Maître, I., Martens, L. Møretrø, T., Nguyen-The, C., Nicolau, A. I.Nunes, C., Rosenberg, ... -
Evaluering av forbud mot synlig oppstilling av tobakksvarer
(Fagrapport 2-2011, Report, 2011)Nummer: 2-2011 Tilknyttede prosjekter Tobakk -
Evaluering av markedsføringsloven
(Prosjektnotat 1-2011, Notat, 2011)Nummer: 1-2011 Tilknyttede prosjekter Evaluering telefonsalg