Browsing HV - Master i Samfunnsernæring by Title
Now showing items 198-210 of 210
-
Understanding infant feeding practices, relations to the health clinic and experiences of receiving conflicting advices: A qualitative study with Somali mothers living in Oslo
(MAEH;2014, Master thesis, 2014)The objective of this study was to generate knowledge about infant feeding practices of Somali mothers and explore how they experience the nutrition communication at the health clinic, towards developing approaches for ... -
Ungdom og skolemåltidet
(Master thesis, 2011)Skolen er en viktig arena i det helsefremmende arbeidet. Målsettingen med denne undersøkelsen var å øke forståelsen for ungdoms valg av skolemat. Kunnskap om det fysiske og sosiale miljøets påvirkning på prosesser knyttet ... -
Utvikling av kultur- og språksensitivt tekstinnhold til den fremtidige appen Samtale om mat på helsestasjon-2: En kvalitativt utforskende studie basert på Suitability Assessment of Materials
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn: Å øke amming i Norge er en politisk prioritet og krever målrettede tiltak mot sårbare grupper for å bidra til utjevningen av sosial ulikhet i helse. I InnBaKost-studien fant man lav forekomst av både amming og ... -
Utvikling og validering av et måleverktøy for kultursensitiv interaktiv ernæringsfremmende allmenndannelse
(Master thesis, 2015)Bakgrunn: Flere kosthold- og helseutfordringer er fremtredende blant innvandrergrupper i Norge. Samtidig virker kultursensitiv ernæringskommunikasjonen fraværende i helsetjenesten. Dermed er det behov for kultursensitiv ... -
Utvikling, testing og vurdering av 24-timers kostintervju. Metodeutvikling og pilotstudie for kartlegging av kosthold blant 12 måneder gamle barn av irakiske innvandrere i Norge
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Det er gjort få studier på kosthold og ernæringsstatus blant innvandrerbarn i Norge. Studiene som er gjort tyder imidlertid på at helseutfordringer som vitamin D- og jernmangel oftere sees hos disse barna ... -
Utvikling, testing og vurdering av 24-timers kostintervju. Metodeutvikling og pilotstudie for kartlegging av kosthold blant 12 måneder gamle barn av somaliske innvandrere i Norge
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Landsdekkende studier har undersøkt kostholdet blant sped- og småbarn i Norge. Barn av mødre født i land utenom Skandinavia ble imidlertid ikke inkludert i disse studiene, fordi det ble vurdert at egne undersøkelser ... -
Vitamin D-status - en studie blant friske unge kvinner og menn bosatt i Oslo omegn
(Master thesis, 2010)Bakgrunn: Det er mindre kjent hvilket nivå av s-25(OH)D friske unge, voksne har, mens man har mer kjennskap til s-25(OH)D-nivå i utsatte grupper. Man vet imidlertid at nordmenn spiser for lite fisk i forhold til anbefalingene. ... -
Women’s experiences of using a smartphone- application, the Pregnant+app, to manage Gestational Diabetes Mellitus - a qualitative study
(MAEH;2017, Master thesis, 2017)Background: Gestational Diabetes Mellitus (GDM), defined as glucose intolerance with first onset or recognition during pregnancy, is an increasing health challenge worldwide. A smartphone application (app) may offer new ... -
Å spille på lag med foreldrene. En studie av helsesøsters erfaringer og utfordringer i samarbeidet med foreldre til overvektige barn.
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Forekomsten av overvekt og fedme er økende i Europa, og vi ser den samme utviklingen i Norge. I forhold til barn og unge viser tall fra Barnevekststudien at det var tre prosentpoeng flere tredjeklassinger med overvekt og ... -
Å spise for fremtiden. Erfaringer med og opplevd nytte av et matlagingskurs blant asylsøkere ved et integreringsmottak.
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn Forskning har vist at betingelser rundt migrasjonsprosessen gjør asylsøkere til en sårbar gruppe i forhold til utvikling av helseproblemer. Sosiale, økonomiske og språklige utfordringer de møter i mottakslandet ... -
Økologisk mat i Forsvaret - holdninger til økologisk mat og landbruk blant brukerne av Forsvarets messer
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Bakgrunn: Dette er en undersøkelse som ble gjort i forbindelse med en masteroppgave innenfor masterstudiet i mat, ernæring og helse ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Undersøkelsen ble utført i Forsvarets messer ved ... -
Økologisk mat på sykehjem. Med hvilken hensikt og til hvilken nytte?
(MAEH;2014, Master thesis, 2014)Bakgrunn og formål: Økologisk mat og landbruk er et stadig tilbakevendende tema i debatter om helse og miljø. Forbruker interessen er økende og i henhold til Soria Moria- erklæringen er det nasjonale målet at 15 prosent ... -
Økologisk mat: hvilke motivasjoner finnes hos en gruppe forbrukere til å kjøpe økologisk mat?
(Master thesis, 2011)Bakgrunn: Økologisk mat er produsert uten at det er benyttet sprøytemidler, kunstgjødsel eller genmodifiserte organismer. Etterspørsel og forbruk av økologisk mat er økende i Norge, men flere vitenskapelige miljøer har ...