Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på tittel
Viser treff 205-210 av 210
-
Women’s experiences of using a smartphone- application, the Pregnant+app, to manage Gestational Diabetes Mellitus - a qualitative study
(MAEH;2017, Master thesis, 2017)Background: Gestational Diabetes Mellitus (GDM), defined as glucose intolerance with first onset or recognition during pregnancy, is an increasing health challenge worldwide. A smartphone application (app) may offer new ... -
Å spille på lag med foreldrene. En studie av helsesøsters erfaringer og utfordringer i samarbeidet med foreldre til overvektige barn.
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Forekomsten av overvekt og fedme er økende i Europa, og vi ser den samme utviklingen i Norge. I forhold til barn og unge viser tall fra Barnevekststudien at det var tre prosentpoeng flere tredjeklassinger med overvekt og ... -
Å spise for fremtiden. Erfaringer med og opplevd nytte av et matlagingskurs blant asylsøkere ved et integreringsmottak.
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn Forskning har vist at betingelser rundt migrasjonsprosessen gjør asylsøkere til en sårbar gruppe i forhold til utvikling av helseproblemer. Sosiale, økonomiske og språklige utfordringer de møter i mottakslandet ... -
Økologisk mat i Forsvaret - holdninger til økologisk mat og landbruk blant brukerne av Forsvarets messer
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Bakgrunn: Dette er en undersøkelse som ble gjort i forbindelse med en masteroppgave innenfor masterstudiet i mat, ernæring og helse ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Undersøkelsen ble utført i Forsvarets messer ved ... -
Økologisk mat på sykehjem. Med hvilken hensikt og til hvilken nytte?
(MAEH;2014, Master thesis, 2014)Bakgrunn og formål: Økologisk mat og landbruk er et stadig tilbakevendende tema i debatter om helse og miljø. Forbruker interessen er økende og i henhold til Soria Moria- erklæringen er det nasjonale målet at 15 prosent ... -
Økologisk mat: hvilke motivasjoner finnes hos en gruppe forbrukere til å kjøpe økologisk mat?
(Master thesis, 2011)Bakgrunn: Økologisk mat er produsert uten at det er benyttet sprøytemidler, kunstgjødsel eller genmodifiserte organismer. Etterspørsel og forbruk av økologisk mat er økende i Norge, men flere vitenskapelige miljøer har ...