Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på tittel
Viser treff 46-65 av 210
-
Erfaringer fra Treningskontaktprosjektet i Oslo: En kvalitativ undersøkelse av potensialet for økt fokus på sunn ernæring i Støttekontakttjenesten
(Master thesis, 2011)Støttekontakttjenesten er en tjeneste som skal ivareta menneskers rett til en sosial og meningsfull fritid. Treningskontakt er en ny måte å organisere tjenestetilbudet på hvor fysisk aktivitet er ønsket. Oslo Idrettskrets ... -
Erfaringer med et glutenfritt kosthold: En kvalitativ studie
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)Bakgrunn: Cøliaki er en av de mest utbredte og livslange matrelaterte sykdommer i verden, og prevalensen av cøliaki øker. Den eneste behandlingen for cøliaki er et livslangt og strengt glutenfritt kosthold. Ut ifra det vi ... -
Erfaringer med implementering av det helsefremmende ernæringsprosjektet «Friske og raske barnehager» i de kommunale barnehagene i Bydel St. Hanshaugen
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn: Vaner etableres tidlig, og de fem første leveårene anses som den viktigste perioden hvor disse etableres. Forebygging bør derfor starte i barnehagealder. I Norge går en stor andel barn i barnehage. Barnehagen ... -
Erfaringer med og holdninger til sped- og småbarnsernæring blant somaliske mødre i Norge - en kvalitativ studie
(MAEH;2015, Master thesis, 2015)Landsdekkende undersøkelser (Spedkost og Småbarnskost) har studert etnisk norske barn, og i følgende undersøkelser har ikke barn med innvandringsbakgrunn blitt tatt med. For å kunne kartlegge og danne et bedre grunnlag for ... -
Erfaringer med og muligheter for et sunt mattilbud på idrettsarenaen: En kvalitativ studie
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)Bakgrunn Etablering av sunne matvaner i barne- og ungdomsårene er viktig for fremtidig helse. I denne sammenheng er det ønskelig å styre matvareutvalget på idrettsarenaen i en sunnere retning. Det finnes lite kunnskap ... -
Ernæring for barn og unge i Bærum: En beskrivelse av Bærum kommunes arbeid for å legge til rette for et godt kosthold gjennom arenaene helsestasjon, skolehelsetjeneste, barnehage, skole og SFO.
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Background: A strategy for nutrition is considered in Bærum municipality. It is necessary to have an overview of nutritional challenges to know where preventive measures is needed. Health centers, school health services, ... -
Ernæringskunnskap hos fedmeopererte
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn og problemstilling: Økningen av fedmeoperasjoner (FO), i kombinasjon med økt tilgang til ernæringsinformasjonskilder i samfunnet, kan utgjøre en helserisiko for enkelte av de opererte på sikt. Dette gjelder ... -
Et bærekraftig skolekjøkken? En studie av Mat- og helse- lærere på ungdomstrinnets undervisningsstrategier om temaet “bærekraftighet”
(MAEH;2011, Master thesis, 2011)Bakgrunn: Menneskene i den vestlige verden forbruker daglig sannsynligvis mer av jordas ressurser enn den klarer å fornye. En stor del av klimautslippene kan tilskrives matsektoren. I 2002 besluttet FN at perioden 2005-2014 ... -
Evaluation of selected food categories in a short FFQ covering questions regarding dairy and meat products among participants with moderate to high risk of cardiovascular disease
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Introduction: This study is a part of the nationwide VISA-project. Validation of FFQ is crucial to obtain valid information within nutritional epidemiology. The diet in Norway shows a high intake of dairy and meat products ... -
Evaluering av kostholdet blant saharawiske flyktninger i Algerie: Kartlegging av kostholdets kvalitet samt bruk av tobakk og alkohol
(MAEH;2015, Master thesis, 2015)Background: The prevalence of overweight and obesity in the world is increasing, particularly among people living in developing countries. This trend has also been found among refugees living in refugee camps in Algeria. ... -
Evaluering av skolefruktordning på to videregående skoler i Østfold
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Prosjektet ”Helsefremmende skoler i Østfold” startet opp i 2010 på fire videregående skoler i Østfold. Formålet med prosjektet er å se på om arbeid med elevenes fysiske og psykisk helse kan bidra til at flere gjennomfører ... -
Experience with advice about diet and self-monitoring of blood glucose of women with gestational diabetes mellitus: Qualitative study
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)Background: Gestational Diabetes Mellitus (GDM), defined as hyperglycemia detected at any time during pregnancy, is increasing worldwide. In 2017, new guidelines for the care of women with GDM were implemented in Norway. ... -
Experiences from the establishment of the first human milk bank in Viet Nam
(MAEH;2017, Master thesis, 2017)Background: Mothers` milk is essential to cover nutritional needs for growing infants, especially for those who are premature or sick because they are at a greater risk of death than full term infants. Studies have shown ... -
Experiences of dietary guidance among patients with Inflammatory Bowel Disease: A qualitative study
(MAEH;2021, Master thesis, 2021)Background: The prevalence of Inflammatory Bowel Disease (IBD) increases rapidly worldwide. Dietary guidance is an important pillar in the follow-up of patients with IBD. To provide patients with efficient dietary guidance, ... -
Experiences with organizing school food programs in Norwegian Lower Secondary Schools – a qualitative study
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)Background: The organization of school meals is of importance for adolescent dietary health and psychosocial learning environment, for the sustainable development of food systems and for reducing social inequities. In ... -
Exploring food marketing to children in the context of the UN Guiding Principles Reporting Framework: A salient human rights issue?
(MAEH;2017, Master thesis, 2017)Background: Childhood obesity is increasing globally, and food marketing targeted to children is an acknowledged risk factor. It has been suggested that a human rights approach may improve food industry marketing conduct. ... -
Factors associated with maintenance of a healthy diet in weight reduction program participants
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Background and aim: Understanding why and how some people succeed in changing their weight-related behaviors, like dietary behaviors, whereas the majority does not, should be an essential research priority. Identifying ... -
Fagopplæring av renholdere skal sikre yrkesfaglig kompetanse
(MAEH;2011, Master thesis, 2011) -
Fitnessutøvarar sin konkurranseførebuande periode
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn: Stadig fleire deltek i fitnesskonkurransar. Det er lite dokumentert kva for strategiar som vert praktisert mellom fitnessutøvarar og korleis den konkurranseførebuande perioden påverkar kroppssamansetjinga. Det ... -
Folkehelsepolitiske diskursive dimensjoner og kommunale frisklivssentraler. Hvordan «skaper» og gir diskurser retning til innsatsen på folkehelsefeltet og de kommunale frisklivssentralene? En studie med diskursanalytisk tilnærming.
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)kommunalt tiltak innen folkehelsefeltet; frisklivssentralen (FLS). Helsedirektoratet går nå aktivt ut og anbefaler at alle kommuner oppretter en slik sentral. Foreløpig finnes det få studier som utforsker dette nye tiltaket, ...