Forbruksforskningsinstituttet (SIFO): Nye registreringer
Viser treff 41-60 av 576
-
Hvilke faktorer påvirker forbrukernes spisemønster av fisk og sjømat?
(SIFO-rapport;6-2023, Report, 2023)Gjennom en spørreundersøkelse blant nordmenn finner vi at de fleste mener at fisk smaker godt. Vi finner videre at det er vanlig å spise fisk/sjømat til middag 1-2 ganger i uken. Dvs. det spises mindre fisk enn anbefalingene ... -
Å nyte Norge: Hvilke mataktiviteter og -opplevelser trakter folk etter på tur og reise i Norge?
(SIFO-rapport;7-2023, Report, 2023)Basert på to spørreundersøkelser, blant hhv. den norske befolkningen generelt og nordmenn som regelmessig benytter fritidsbolig, finner vi at interessen for gode mat- og måltidsopplevelser er store når man er på fritidsreiser ... -
Fremtidsbilder. Rapportering fra innsamling på minner.no
(SIFO notat;4-2023, Report, 2023)Dette prosjektnotatet er en leveranse fra arbeidspakke 2 - «Explore» i forskningsprosjektet IMAGINE: Contested Futures of Sustainability. Arbeidspakkens formål er å samle inn fortellinger om fremtiden fra den norske ... -
Predicting COVID-19 exposure risk perception using machine learning
(Journal article; Peer reviewed, 2023)Background Self-perceived exposure risk determines the likelihood of COVID-19 preventive measure compliance to a large extent and is among the most important predictors of mental health problems. Therefore, there is a need ... -
Acoustic Performance of Sound Absorbing Materials Produced from Wool of Local Mountain Sheep
(Journal article; Peer reviewed, 2022)Abstract: Wool of mountain sheep, treated nowadays as a waste or troublesome byproduct of sheep husbandry, was used for the production of sound-absorbing materials. Felts of two different thicknesses were produced from ... -
Dyrtid III. Husholdenes økonomiske trygghet i mars 2023
(SIFO-rapport;3-2023, Report, 2023)Et økende økonomisk, sosialt og helsemessig skille vokser fram i det norske samfunnet — mellom en halvpart som er økonomisk trygge, hvor livet mer eller mindre fortsetter som før, og en voksende minoritet på 18 prosent av ... -
Living in food insecurity – the experience of poor households of Cauca, Colombia
(SIFO notat;3-2023, Report, 2023)Background: Food insecurity refers to a lack of access to guarantee enough food in terms of quantity, quality, use and stability. There are different causes of food insecurity, and the household food insecurity is one of ... -
Referansebudsjettet 2023
(Report, 2023)Denne filen gir et sammendrag av referansebudsjettets tall for 2023, og viser et utregnet budsjett for en eksempelfamilie. Du kan også laste ned budsjettet i Excel. Lenker til filene under bildet. -
SIFOs referansebudsjett for forbruksutgifter 2023
(SIFO-rapport;2-2023, Report, 2023)I denne prosjektrapporten presenterer vi referansebudsjettet for 2023 og hvordan vi har arbeidet med årets oppdatering. I 2023-versjonen av referansebudsjettet har grunnlaget for forbruksområdet «husholdningsartikler» blitt ... -
Oppdatering av forbruksområdet husholdningsartikler: Vurdering av vare- og tjenestegrunnlaget i referansebudsjettet
(SIFO-rapport;1-2023, Report, 2023)Denne rapporten er en rapportering av arbeidet med å oppdatere forbruksområdet ‘husholdningsartikler’ i referansebudsjettet. Oppdateringen har bestått av å undersøke om varene som ligger inne i budsjettposten fortsatt er ... -
Tillit, opplevde problemer og (nett)handel: Endringer blant forbrukere i Norge og EU i perioden 2010 til 2020
(SIFO-rapport;11-2022, Report, 2022)I denne rapporten analyser vi data om tilliten til, og opplevelsen av, markeder blant forbrukere i Norge og EU. Ved å trekke på data samlet inn gjennom EU-kommisjonens Consumer Scoreboards undersøkelser gir vi et overblikk ... -
Want Not, Waste Not: Preliminary findings
(SIFO notat;2-2023, Report, 2023)This project note presents preliminary findings from a PhD project looking into textile waste from Norwegian households. 28 households collected textiles that they would have otherwise discarded for a period of six months. ... -
Årvåken og overvåket? Norske forbrukeres forhold til digitale data, sporing, personalisering og målretting i overvåkningsøkonomien
(SIFO-rapport;10-2022, Report, 2022)Bakgrunnen for dette prosjektet er den omfattende sporingen, innsamlingen og kommersielle bruken av forbrukerdata i dagens digitale samfunn, et fenomen omtalt som overvåkningsøkonomien. I rapporten har vi tatt utgangspunkt ... -
Barn og unges digitale kompetanse: Unges erfaringer og perspektiver som utgangspunkt for en utvidet digital kompetanseforståelse
(SIFO-rapport;9-2022, Report, 2022)Denne rapporten ser nærmere på barn og unges digitale (forbruker)kompetanse, og hvordan barns digitale oppvekst kan bli så trygg som mulig. Hovedproblemstillingen tar utgangspunkt i de unges erfaringer på ulike digitale ... -
Uførhet – også et økonomisk uføre? Økonomisk trygghet i dyrtiden for uføre og hushold med ekstra daglige utgifter på grunn av funksjonshemming eller alvorlig sykdom
(SIFO notat;1-2023, Report, 2023)De som er mest berørt av dyrtiden er hushold hvor hovedpersonen eller partneren lever på 100 prosent uføretrygd, og enheter hvor man har ekstra daglige utgifter knyttet til funksjonshemming eller alvorlig sykdom. Mottakere ... -
Predicting Psychological Distress During the COVID-19 Pandemic: Do Socioeconomic Factors Matter?
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Skinny as a bird: Design fiction as a vehicle for reflecting on food futures
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Exploring creative pedagogies for research methods: Reflections from a workshop series
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Methodological reflections on curating an artistic event with African youth in a Norwegian city
(Qualitative Research;, Peer reviewed; Journal article, 2022)In this article, we remember experiences of our participation in an artistic event for youth of African descent in a Norwegian city to reflect on the potential of arts-based methods for exploring migrant and diasporic youth ... -
Reducing Plastic in Consumer Goods: Opportunities for Coarser Wool
(Fibers;Volume 11 / Issue 2, Peer reviewed; Journal article, 2023)Production and use of plastic products have drastically increased during the past decades and their environmental impacts are increasingly spotlighted. At the same time, coarse wool, a by-product of meat and dairy production, ...