Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på tittel
Viser treff 62-81 av 210
-
Factors associated with maintenance of a healthy diet in weight reduction program participants
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Background and aim: Understanding why and how some people succeed in changing their weight-related behaviors, like dietary behaviors, whereas the majority does not, should be an essential research priority. Identifying ... -
Fagopplæring av renholdere skal sikre yrkesfaglig kompetanse
(MAEH;2011, Master thesis, 2011) -
Fitnessutøvarar sin konkurranseførebuande periode
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn: Stadig fleire deltek i fitnesskonkurransar. Det er lite dokumentert kva for strategiar som vert praktisert mellom fitnessutøvarar og korleis den konkurranseførebuande perioden påverkar kroppssamansetjinga. Det ... -
Folkehelsepolitiske diskursive dimensjoner og kommunale frisklivssentraler. Hvordan «skaper» og gir diskurser retning til innsatsen på folkehelsefeltet og de kommunale frisklivssentralene? En studie med diskursanalytisk tilnærming.
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)kommunalt tiltak innen folkehelsefeltet; frisklivssentralen (FLS). Helsedirektoratet går nå aktivt ut og anbefaler at alle kommuner oppretter en slik sentral. Foreløpig finnes det få studier som utforsker dette nye tiltaket, ... -
Food insecurity in vulnerable areas of Cauca, Colombia: A cross-sectional study
(MAEH;2022, Master thesis, 2022)Background: Although enough food is produced worldwide, more than two billion people are food insecure. Persistent conflicts in Colombia make the population vulnerable to food insecurity, and the Cauca region is suitable ... -
Food literacy among a group of immigrants in Oslo, Norway and their experience with a food and health course
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)tudies have shown that immigrants are a vulnerable group when it comes to health and nutrition. Immigrants to European countries have a higher prevalence of non-communicable diseases (NCDs) than the general population. ... -
Forbrukeres kunnskap om, holdninger til og innkjøpsmengde av bærekraftige matvarer
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn: Verdens matproduksjon og forbruk har betydelig og økende negativ effekt på miljøet. I løpet av få tiår har et multinasjonalt industrielt jordbrukssystem endret matproduksjonen og samtidig forbrukernes preferanser ... -
Foreldre til fotballaktive barns ernæringskunnskaper, nutrition literacy og holdninger til mattilbudet på barnas idrettsarenaer
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn: Tall fra 2012 viste at ett av seks barn i Norge hadde overvekt eller fedme, parallelt med dette har man sett en økende grad av fysisk inaktivitet. Et for høyt inntak av tilsatt sukker og mettet fett, og for lavt ... -
Frisklivssentralene - en casestudie med fokus på organisering og praktisering av en frisklivssentral i Akershus
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn og formål: Verden endres stadig, og globaliseringen har ført oss nærmere hverandre. Dette preger også sykdomsbildet. På verdensbasis er helseutfordringene komplekse, der sult og overvekt/fedme lever side om side. ... -
Frokostvaner, med vekt på sosioøkonomiske forskjeller, blant elever i videregående skole med og uten tilbud om skolefrokost
(Master thesis, 2010)En kvantitativ spørreundersøkelse ble gjennomført blant elevene ved tre videregående skoler i Østfold med helt eller delvis tilbud om skolefrokost. Hensikten var å se hvilke elever som benytter seg av skolefrokostordningen, ... -
Fruit and vegetable consumption and the risk of type 2 diabetes: A systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Background: The high prevalence of type 2 diabetes has a considerable impact on global health. Several modifiable risk factors for type 2 diabetes have been established, such as dietary factors. The association between ... -
Fysiske aktivitetsvaner og relaterte faktorer blant ungdomsskoleelever i to kommuner i Oppland
(Master thesis, 2009) -
Gratis frukt og grønsaker i skulen: eit tilbod som fremjar helse og sosial samhandling?
(Master thesis, 2009) -
Gråte over spilt melk? En kvalitativ studie av småbarnsforeldres holdninger og atferd knyttet til matsvinn
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)NTRODUKSJON: Det er estimert at en tredel av all mat som produseres i verden blir ødelagt eller kastes. Påkjenningen matproduksjon har på miljøet øker i omfang når vi produserer mat som ikke blir spist. I Norge står ... -
"... Grete Roede kurs, liksom. Hallo? Kjerring?!" En kvalitativ studie av menns erfaringer med slankekurs
(Master thesis, 2011)Slanking har tradisjonelt vært et mindre interessant tema for menn enn for kvinner, og menn praktiserer i mindre grad kunnskap om mat og helse i hverdagen. Samtidig øker overvekt mer blant menn, enn blant kvinner. Tidligere ... -
Grønnsaksservering i barnehagen: En kvalitativ studie av styrere og pedagogiske lederes erfaringer knyttet til grønnsaksservering og hvordan de mener at de kan påvirke barnas grønnsaksinntak
(MAEH;2015, Master thesis, 2015)Bakgrunn og hensikt: Studier viser at grønnsaksinntaket til barn er for lavt. Grunnlaget for etablering av gode matvaner legges i barneårene. Barnehagen er en helsefremmende arena, og det er viktig å tilrettelegge for et ... -
Har sosiodemografiske- og økonomiske faktorer sammenheng med frekvens av kjøttinntak blant den norske befolkning
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn Dagens kjøttkonsum er økende både på et globalt nivå og et nasjonalt nivå. Til tross for at kjøtt kan bidra med viktige næringsstoffer i kostholdet, er det ikke anbefalt å ha et inntak over 500 gram i uken av ... -
Health literacy in individuals with fibromyalgia and its associations with dietary supplements and determinants of health: a cross-sectional study
(MAEH;2022, Master thesis, 2022)Background: Fibromyalgia is a chronic pain condition that has a considerable impact on the quality of life of the individuals living with the disease. There is reason to believe that the fibromyalgia population is a group ... -
Health staff’s experiences with training and implementation of early essential newborn care in two provinces in Vietnam
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Background: Infant- and neonatal mortality are decreasing in a slower pace than under-five mortality. Early essential newborn care are guidelines describing how childbirth and newborn care should be performed to prevent ... -
Helsefremmende arbeid i skjæringspunktet mellom ernæringspolitikk og utdanningspolitikk: dekker Kunnskapsløftets læreplaner for helsearbeiderfaget samfunnets behov for kompetanse innen fagfeltet kosthold og ernæring?
(Master thesis, 2010)Oppgavens bakgrunn og formål. Sammenhengen mellom kosthold og helse er dokumentert vitenskaplig, og ikke minst har studier vist, at helsefremmende arbeid har effekt i forhold til de kostrelaterte sykdommer. Formålet har ...