Browsing HV - Master i Samfunnsernæring by Subject "Ernæring"
Now showing items 21-40 of 48
-
Fruit and vegetable consumption and the risk of type 2 diabetes: A systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Background: The high prevalence of type 2 diabetes has a considerable impact on global health. Several modifiable risk factors for type 2 diabetes have been established, such as dietary factors. The association between ... -
Fysiske aktivitetsvaner og relaterte faktorer blant ungdomsskoleelever i to kommuner i Oppland
(Master thesis, 2009) -
Gratis frukt og grønsaker i skulen: eit tilbod som fremjar helse og sosial samhandling?
(Master thesis, 2009) -
Helsefremmende dialog: en kvalitativ studie av kvinner med brystkreft i møte med helsepersonell
(Master thesis, 2009) -
Hvordan tar sykehusleger hensyn til pasienters health literacy og mestringsforventning i sin helsekommunikasjon?
(Master thesis, 2010)Health literacy dreier seg om enkeltpersoners evne til å forstå, vurdere og fornuftig anvende helseinformasjon for å opprettholde best mulig helse. Like viktig som etterlevelse er pasientens tro på å kunne gjennomføre ... -
Investigating health and nutrition messages given to pregnant women at Bwaila hospital in Lilongwe
(Master thesis, 2010)OBJECTIVE: This study was designed to investigate if health and nutrition messages given to pregnant women at Bwaila hospital in Lilongwe, Malawi were understood and used and if the messages made the women health and ... -
Kan foreldre nås gjennom en skolebasert frukt- og grønt intervensjon?
(Master thesis, 2009) -
Kostholdsstudie blant Saharawiske kvinner i flyktningleirer ved Tindouf, Algerie: En kartlegging av matinntak og måltidsmønster blant flyktninger fra Vest-Sahara
(Master thesis, 2010)Background: The high prevalence of goiter that studies have found among the refugees from Western Sahara living in refugee camps at Tindouf in Algeria, made the Ministry of Health in the exile government Polisario, make a ... -
Kostholdsundersøkelse blant to år gamle norsk-irakiske og norsk-somaliske barn: InnBaKost
(MAEH;2015, Master thesis, 2015)metodiske utfordringer har barn med innvandrerbakgrunn blitt ekskludert fra disse undersøkelsene. Det finnes derfor lite kunnskap om hva denne gruppen spiser. På bakgrunn av dette ble «Ernæring og helse blant barn med ... -
Kostmønstre i en multietnisk populasjon av gravide kvinner
(Master thesis, 2011)Bakgrunn: Analyser av kostmønster har vist seg å gi viktige bidrag innen ernæringsepidemiologisk forskning, og det er ønskelig å utforske kostmønstre i flere populasjoner samt robusthet og stabilitet av disse. Formål: ... -
Lunsjprosjekt for å bedre 8. klassingers matvaner på skolen: Erfaringer og resultater fra et pilotprosjekt
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn Forekomsten av overvekt og fedme blant barn og ungdom øker både globalt og i Norge. Matvaner etableres i barndommen, og tas ofte med videre i livet. Norske barns kosthold er i stor grad i tråd med anbefalingene, ... -
Mattilbud og måltidsmønster i barnevernsinstitusjoner: En beskrivelse av mattilbudet og forhold som kan ha innvirkning på kostholdet til ungdom som bor i barnevernsinstitusjoner i Region øst
(MAEH;2014, Master thesis, 2014)Bakgrunn og hensikt: Antallet barn og unge som inkluderes i barnevernstiltak har økt de siste tiårene. Barnevernsbarn er en sårbar gruppe som viser seg å ha lavere helsestatus sammenlignet med andre barn. Dette er ... -
Melkeforbruk blant unge nordmenn: En studie av kunnskap, holdninger og informasjonskilder
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Bakgrunn: Melk og meieriprodukter har tradisjonelt vært en viktig del av det norske kostholdet. Melkeforbruket har hatt en kraftig nedgang de siste 50 årene, og er fortsatt synkende. Masterprosjektet har hatt til hensikt ... -
Mental health literacy: en kvalitativ studie av sykepleierstudenters kunnskaper om depresjon
(Master thesis, 2009) -
Norske soldaters personlighetstype, ernæringskompetanse og treningsaktivitet – en pilotstudie
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn: Soldater i Forsvaret bedriver mye fysisk aktivitet og kan til tider også utsettes for svært harde fysiske anstrengelser i form av militære øvelser. For å restituere kroppen etter fysiske anstrengelser kreves ... -
Norwegian soldier's acceptance for allied nations field rations during field exercise: behaviour, nutrition, interoperability
(Master thesis, 2010)Introduksjon. Enkelte feltrasjoner er designet for å være den eneste kilden til energi og næringsstoffer for en soldat i 24 timer. Forskning er nødvendig i forhold til hvor godt soldater fra ett NATO-land vil opprettholde ... -
Nutrition literacy hos sykepleierstudenter
(Master thesis, 2011)Sykepleiere har en sentral rolle i ernæringsarbeidet i helsevesenet. Både i forebygging og behandling, og i å veilede pasienter i bruk av kostholdsinformasjon. Nutrition literacy (NL) handler om evne og ferdigheter i å ... -
Omega-3 index og friske individer - en randomisert kontrollert studie
(Master thesis, 2010)Bakgrunn: Studier viser at omega-3 fettsyrene EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosaheksaensyre) kan gi en helsemessig gevinst ved å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. For å redusere denne risikoen anbefales ... -
Perceptions of the changing food environment and the right to adequate food for adolescent students in Kampala, Uganda
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)Adequate nutrition is one of the most critical determinants for adolescents’ development and health. Food environments is an essential factor with substantial impact on dietary behaviour. How Kampalas’s adolescent students’ ... -
Prosessevaluering av HEIA-prosjektet på 6. trinn I hvilken grad nådde prosjektet frem til elever og foreldre, og hvordan likte de det?
(Master thesis, 2010)Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap, gjennomførte i perioden 2007-2009 prosjektet HEIA – mat og aktivitet for god helse – en skolebasert intervensjon hvor målet var å fremme en sunn vektutvikling blant ...