Menneske og dyr. En kvalitativ studie av holdninger til kjøtt
Report
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/20.500.12199/3530Utgivelsesdato
1998Metadata
Vis full innførselSamlinger
- NIBR notat [1019]
Sammendrag
Målsettingen med dette prosjektet er å oppnå en bedre forståelse
av hva som ligger til grunn for forbrukernes holdninger til kjøtt og
bruk av kjøtt. Andelen av befolkningen som ikke spiser kjøtt er
forsvinnende liten her i landet. Tidligere undersøkelser har
imidlertid avdekket at de motiver som kan ligge til grunn for
vegetarianisme også gjør seg gjeldende blant betydelige deler av
befolkningen for øvrig. Det å spise kjøtt eller å la det være kan
være et spørsmål om grader av engasjement, eller om hvor
konsekvent man ønsker å være. Totalt sett er imidlertid ikke
skeptiske holdninger til kjøtt merkbare i forbruksutviklingen. Kjøtt
har fortsatt høy status. Kjøttretter har en sentral posisjon i norsk
matkultur. De senere år har kjøtt relativt sett blitt billigere,
samtidig som folk flest har fått bedre råd. Dermed har mulighetene
til å tilfredsstille ønsker og forventninger om kjøtt blitt vesentlig
bedre.