dc.contributor.author | Guzman, Maria A. | |
dc.contributor.author | Kjærnes, Unni | |
dc.date.accessioned | 2020-06-09T15:21:02Z | |
dc.date.accessioned | 2021-04-29T14:05:31Z | |
dc.date.available | 2020-06-09T15:21:02Z | |
dc.date.available | 2021-04-29T14:05:31Z | |
dc.date.issued | 1998 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12199/3530 | |
dc.description.abstract | Målsettingen med dette prosjektet er å oppnå en bedre forståelse
av hva som ligger til grunn for forbrukernes holdninger til kjøtt og
bruk av kjøtt. Andelen av befolkningen som ikke spiser kjøtt er
forsvinnende liten her i landet. Tidligere undersøkelser har
imidlertid avdekket at de motiver som kan ligge til grunn for
vegetarianisme også gjør seg gjeldende blant betydelige deler av
befolkningen for øvrig. Det å spise kjøtt eller å la det være kan
være et spørsmål om grader av engasjement, eller om hvor
konsekvent man ønsker å være. Totalt sett er imidlertid ikke
skeptiske holdninger til kjøtt merkbare i forbruksutviklingen. Kjøtt
har fortsatt høy status. Kjøttretter har en sentral posisjon i norsk
matkultur. De senere år har kjøtt relativt sett blitt billigere,
samtidig som folk flest har fått bedre råd. Dermed har mulighetene
til å tilfredsstille ønsker og forventninger om kjøtt blitt vesentlig
bedre. | no_NB |
dc.publisher | Lysaker, SIFO | |
dc.relation.ispartofseries | Arbeidsrapport 6-1998 | |
dc.subject | SIFO, PublikasjonSIFO, RapporterSIFO | |
dc.title | Menneske og dyr. En kvalitativ studie av holdninger til kjøtt | no_NB |
dc.type | Report | |
fagarkivet.author.link | https://www.oslomet.no/om/ansatt/unnikj/ | |