Kriterier for måloppnåelse i yrkesopplæringen - Prinsipper og konkrete eksempler fra utdanningsprogrammet restaurant- og matfag
Working paper
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/2754692Utgivelsesdato
2021Metadata
Vis full innførselSamlinger
Sammendrag
I dette relativt uformelle arbeidsdokumentet har jeg latt meg inspirere av eksamensbesvarelser fra studentene i yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag ved OsloMet.
Våren 2021 fikk studentene en caseoppgave der de skulle skrive om ulike sider av det å bruke kriterier for måloppnåelse i underveis- og sluttvurdering. Basert på deres besvarelser har jeg redigert dette arbeidsdokumentet som jeg håper kan være til nytte i arbeidet med å utvikle kriterier for måloppnåelse etter Fagfornyelsen.
Arbeidsdokumentet starter med en redegjørelse for betydningen av å lage kriterier for måloppnåelse, neste del handler om prinsipper for kriterier og den siste delen viser eksempler på konkrete kriterier basert på mål fra Vg1 og V2 læreplanene i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag.