Browsing LUI - Institutt for yrkesfaglærerutdanning by Issue Date
Now showing items 41-60 of 200
-
Klar til å organisere meningsfull yrkesopplæring for elever med ulike yrkesinteresser?
(Research report, 2014-02)Den skolebaserte yrkesopplæringen har siden av midten av 1990 tallet endret karakter med hensyn til grad av spesialisering (Deichman-Sørensen, 2009). Et utdanningsprogram som for eksempel TIP har over 50 fagområder integrert ... -
The Role of Civic Engagement for Men's Health and Well Being in Norway - A Contribution to Public Health
(International journal of environmental research and public health;11(6), Journal article; Peer reviewed, 2014-06-18)Objectives: Using the example of older men volunteering on teams that restore historic ships, this article examines the effects of volunteering on the well-being of older adults. We consider particularly how volunteering ... -
Bridging the Gap between Work and Education in Vocational Education and Training. A study of Norwegian Apprenticeship Training Offices and E-Portfolio Systems
(International Journal for Research in Vocational Education and Training;1(1), Journal article; Peer reviewed, 2014-08-31)This article explores the effect that the use of e-portfolios initiated and organized by apprenticeship training offices has had on the learning processes and assessment practices of apprentices in Norwegian vocational ... -
Fra innvandrer til medstudent og ressurs i undervisningen ved helsefaglig høyskoleutdanning
(Nordic Journal of Vocational Education and Training;5(1), Journal article; Peer reviewed, 2015)Mange opplever det som et nytt fenomen at Norge i stadig større grad blir et flerkulturelt samfunn. Det økende mangfoldet stiller krav til helsepersonellet om at den enkelte helsearbeider øker sin kulturkompetanse og har ... -
Rapport om hva tidligere studenter ved yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag arbeider med etter studiene, 2014
(Research report, 2015)I desember 2014 ble undersøkelsen fra tidligere år repetert for å oppdatere oversikten over hva studentene fra yrkesfaglærerutdanningen (YFL) i restaurant- og matfag (RM)arbeider med etter at utdanningen er over. -
Experiences with the use of simulation as transfer strategy
(Research report, 2015)In this article, we ask: Is simulation suitable as a learning activity when specific practices are thought to be trained and transferred from a simulation context to a specified application context? To answer this question, ... -
Forskende yrkesfaglærerstudenter - en antologi basert på 13 bacheloroppgaver skrevet av yrkesfaglærerstudenter i restaurant- og matfag ved Høgskolen i Oslo og Akershus
(Book, 2015)Denne antologien inneholder 13 bacheloroppgaver skrevet av studentene ved yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag ved Høgskolen i Oslo og Akershus i løpet av vårsemesteret 2015. Dette er første gang studentenes ... -
Fra utdanning til arbeid : Rapport om arbeid og videreutdanning blant tidligere studenter ved yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag
(report, 2015)Den treårige yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag ved HiOA startet høsten 2000. I de 15 årene som er gått er det uteksaminert 12 kull med til sammen 245 studenter. Av disse 245 studentene har 175 valgt å delta ... -
Teaching Entrepreneurship by Using the “Student Enterprise Model” to Future Vocational Teachers
(Journal of Education and Vocational Research;6(1), Journal article; Peer reviewed, 2015-03)A recent focus worldwide is on education to foster entrepreneurship, mostly at the college level. Norway's Knowledge Promotion Reform introduces entrepreneurial thinking already in upper-secondary education and gives to ... -
Understanding The Ambiguity And Uncertainty In Creative Processes When Using Arts-Based Methods In Education And Working Life
(Organizational Aesthetics;4(1), Journal article; Peer reviewed, 2015-07-31)This article is based on the understanding that every human being has a creative potential and that a deliberate use of longitudinal artistic work and creative processes in everyday life can enhance individual and group ... -
Teori – praksis i yrkesopplæringen - Fag- og timefordeling i læreplanene fra 1976-2006
(Working paper, 2015-10)I den offentlige debatten er ofte fordelingen mellom teori og praksis i den skolebaserte yrkesopplæringen et tema (Lysberg & Kihl, 2015; Sjøberg, 2014; Solheim, 2009), uten at disse begrepene nødvendigvis blir definert ... -
Re-Contextualizing Vocational Didactics in Norwegian Vocational Education and Training
(International Journal for Research in Vocational Education and Training;2(3), Journal article; Peer reviewed, 2015-12-15)This article explores teachers and trainers didactical practices in different contexts in Norwegian VET: schools and workplaces. With the introduction of e-resources and e-portfolios in VET, learners as well as teachers and ... -
Yrkesrelevante oppgaver i Praktisk pedagogisk utdanning for yrkesfag
(Journal article; Peer reviewed; Journal article, 2016)Innledning: Stortingsmelding 27 «Gjør din plikt – Krev din rett» (2000 -2001) utfordrer universitets- og høgskolesektoren til å bruke varierte metoder, begrense antallet forelesninger og legge til rette for studentdeltakelse. ... -
Likt og ulikt - Om eksamensgjennomføring i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag
(HiOA Rapport;6, Research report, 2016)Formålet med denne rapporten er å skape innsyn i hvordan tverrfaglig praktisk eksamen gjennomføres i Vg2 Kokk- og servitørfag og Vg2 Matfag. Dette er viktig fordi eksamenssystemet ikke opererer i et vakuum, men påvirker ... -
Yrkesfaglærerstudenter forsker videre - en antologi basert på bacheloroppgaver skrevet av studenter ved yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag ved Høgskolen i Oslo og Akershus, 2016
(Book, 2016)Denne antologien inneholder 13 bacheloroppgaver skrevet av studentene ved yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag ved Høgskolen i Oslo og Akershus i løpet av vårsemesteret 2016. -
Life In Noah’s Ark: Using Animal Figures As An Arts-Based Projective Technique In Group Work To Enhance Leadership Competence
(Peer reviewed; Journal article, 2016)Arts-based learning, a playful method for new insights and self-understanding, can be a tool by which leaders can develop better competence to meet individual and group challenges in working life. This article breaks new ... -
Kompendium i profesjonsfag
(Report, 2016-01)Dette kompendiet inneholder to notater til bruk i undervisningen for studenter i yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag, Høgskolen i Oslo og Akershus. Det første notatet har tittelen «Læringsbegrepet og ... -
Rapport om hva tidligere studenter ved yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag arbeider med etter studiene, 2015
(report, 2016-01)Sent november 2015 ble undersøkelsen fra tidligere år repetert for å oppdatere oversikten over hva studentene fra yrkesfaglærerutdanningen (YFL) i restaurant- og matfag (RM)arbeider med etter at utdanningen er gjennomført. -
Yrkesutøvelse i restaurant- og matfagene: arbeidsoppgaver, prioriteringer og forskjeller. Første delrapport.
(HiOA rapport;nr. 3 2016, Research report, 2016-03)Dette er første delrapport i en undersøkelse der hensikten er å kartlegge yrkesutøvelse, bruk av grunnleggende ferdigheter, ønskede personlige egenskaper og tilknytning til yrke og arbeidsplass blant yrkesutøvere i et ... -
Innspill til Faglig råd for restaurant- og matfag om fremtidig organisering av yrkesopplæringen i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag
(Others, 2016-03)Yrkesfaglig utvalg for reiseliv, matproduksjon og primærnæringen leverte i mars 2016 en rapport med anbefalinger knyttet til organisering og innhold i opplæringen til nevnte næringer. Som lærerutdanning vil yrkesfaglære ...