Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på forfatter "Terragni, Laura"
-
Mat på asylmottak
Stene, Trude Anita (MAEH;2013, Master thesis, 2013)Flukt fra krig, forfølgelse og katastrofer er grunner til at mennesker flytter fra hjemlandet sitt (Helsedirektoratet, 2009). Per 1. januar 2012, bodde det 163 500 personer med flyktningbakgrunn i Norge (Statistisk ... -
Mattilbud og måltidsmønster i barnevernsinstitusjoner: En beskrivelse av mattilbudet og forhold som kan ha innvirkning på kostholdet til ungdom som bor i barnevernsinstitusjoner i Region øst
Vik, Catrine; Nysether, Tina Bardosen (MAEH;2014, Master thesis, 2014)Bakgrunn og hensikt: Antallet barn og unge som inkluderes i barnevernstiltak har økt de siste tiårene. Barnevernsbarn er en sårbar gruppe som viser seg å ha lavere helsestatus sammenlignet med andre barn. Dette er ... -
Matvaner hos aktive eldre
Grini, Ida Synnøve Bårvåg (MAEH;2012, Master thesis, 2012)De fleste som går ut av arbeidslivet og inn i pensjonisttilværelsen har i dag ofte bedre helse, er opptatt av sunne kostvaner og er mer aktive enn eldre har vært tidligere. Formålet med prosjektet har vært å få en dypere ... -
Omsetning av økologisk mat i dagligvarehandelen
Kielland, Ellen (Master thesis, 2011)Bakgrunn. Etterspørsel og interesse for økologisk mat i Norge er økende. Omsetningen av økologisk mat i Norge er likevel lav sammenlignet med andre nordiske land og i forhold til offentlige myndigheters mål om 15 prosent ... -
Praksis og holdninger rundt kosthold og ernæring blant ansatte i barnevernsinstitusjoner, og ungdommenes medvirkning og deltagelse i måltidene: En kvalitativ studie
Gananathan, Siyamali (MAEH;2021, Master thesis, 2021)Bakgrunn: Barn og ungdom som blir plassert i barnevernsinstitusjoner har større risiko for å ha usunne spisevaner og utvikle overvekt og fedme. For å legge grunnlaget for god helse og et aktivt liv skal barnevernsinstitusjonene ... -
Retten til fullgod mat ved sykehjem: En menneskerettighetsbasert tilnærming til personalets muligheter og utfordringer ved realisering av denne rettigheten for beboerne
Karlsen, Elisabeth Irene (Master thesis, 2011)Bakgrunn: I løpet av de siste par tiår har menneskerettighetsbaserte tilnærminger for økonomisk og sosial utvikling fått økt anerkjennelse. Norge har ratifisert alle de internasjonale menneskerettighetskonvensjonene, og ... -
Skolehagen som en arena for å lære om mat, kosthold og bærekraftighet? En kvalitativ studie av foreldrenes erfaring og oppfatning av skolehagen.
Haglund, Anette (MAEH;2014, Master thesis, 2014)I en tid der miljø og klimaendringer er en realitet kan skolehagen være et sted der både barn og voksne kan delta i et meningsfullt arbeid som kan engasjere til en helhetlig tankegang om hvordan valg av mat både bidrar til ... -
Spedbarn og kosthold. Irakiske innvandrermødres holdninger og praksis
Selseth, Kjersti (MAEH;2014, Master thesis, 2014)Tema i masteroppgaven er irakiske innvandrermødres holdninger og praksis i forbindelse med spedbarnskosthold, samt hvordan de forholder seg til råd fra familie og helsestasjon. Oppgaven inngår som en delstudie av et større ... -
Spisepause i klasserommet: En kvalitativ studie om måltidets praksis ved barneskoler med særlig fokus på måltidets sosiale funksjoner
Øyen, Marianne Louise (MAEH;2022, Master thesis, 2022)Bakgrunn: Tidligere studier antyder at det kan være utfordringer med å tilfredsstille anbefalingen fra Helsedirektoratet om at skolemåltidet skal fremme sosialt samvær, trivsel, matglede, og helse. Det finnes begrenset ... -
Stressa forhold til mat? En kvalitativ studie om unge idrettsutøveres tanker og holdninger til mat
Lundestad, Kristin Brinchmann (Master thesis, 2011)Bakgrunn: Tidligere studier viser en høy forekomst av spiseforstyrrelser blant toppidrettsutøvere sammenlignet med den øvrige befolkningen, spesielt innenfor vektavhengige idretter. Lite forskning er gjort i forhold til ... -
Understanding infant feeding practices, relations to the health clinic and experiences of receiving conflicting advices: A qualitative study with Somali mothers living in Oslo
Lyngstad, Julianne (MAEH;2014, Master thesis, 2014)The objective of this study was to generate knowledge about infant feeding practices of Somali mothers and explore how they experience the nutrition communication at the health clinic, towards developing approaches for ... -
Women’s experiences of using a smartphone- application, the Pregnant+app, to manage Gestational Diabetes Mellitus - a qualitative study
Skar, Jeanette (MAEH;2017, Master thesis, 2017)Background: Gestational Diabetes Mellitus (GDM), defined as glucose intolerance with first onset or recognition during pregnancy, is an increasing health challenge worldwide. A smartphone application (app) may offer new ... -
Å spise for fremtiden. Erfaringer med og opplevd nytte av et matlagingskurs blant asylsøkere ved et integreringsmottak.
Barbala, Ida Helene Moksnes (MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn Forskning har vist at betingelser rundt migrasjonsprosessen gjør asylsøkere til en sårbar gruppe i forhold til utvikling av helseproblemer. Sosiale, økonomiske og språklige utfordringer de møter i mottakslandet ... -
Økologisk mat på sykehjem. Med hvilken hensikt og til hvilken nytte?
Kienlin, Julia (MAEH;2014, Master thesis, 2014)Bakgrunn og formål: Økologisk mat og landbruk er et stadig tilbakevendende tema i debatter om helse og miljø. Forbruker interessen er økende og i henhold til Soria Moria- erklæringen er det nasjonale målet at 15 prosent ... -
Økologisk mat: hvilke motivasjoner finnes hos en gruppe forbrukere til å kjøpe økologisk mat?
Nilsson, Ida Janicke (Master thesis, 2011)Bakgrunn: Økologisk mat er produsert uten at det er benyttet sprøytemidler, kunstgjødsel eller genmodifiserte organismer. Etterspørsel og forbruk av økologisk mat er økende i Norge, men flere vitenskapelige miljøer har ...