Blar i LUI - Institutt for yrkesfaglærerutdanning på tittel
Viser treff 58-77 av 197
-
Grounded Theory Analysis of Work-based TVET and Intersectional Challenges Between Construction Workers
(Nordic Journal of Working Life Studies;Volume 11 ❚ Number 4, Peer reviewed; Journal article, 2021)In this study, I examine training in the work-based part of Norwegian technical vocational education and training (TVET). The TVET model includes two years in school followed by two years of apprenticeship at an authorized ... -
Grunnleggende ferdigheter for arbeidslivet? Bruk og betydning i restaurant- og matfagyrker
(Journal article; Peer reviewed, 2017)A framework for basic skills is included in all subjects and curricula throughout the Norwegian school system. These basic skills are defined as reading, numeracy, and oral, written and digital skills. In this article, ... -
Helsefagarbeideren, yrkesfaglæreren og det tredelte klasserommet
(Fagbladet samfunn og økonomi;1 & 2, Journal article; Peer reviewed, 2020)Helsearbeiderfaget har flest elever av alle yrkesfagene i videregående skole. De siste framskrivningene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser behov for flere helsearbeidere. Det ser derfor ut til å være gode muligheter ... -
How Can Collaboration between Schools and Workplaces Contribute to Relevant Vocational Education?: Results of an Action Research Project in the School-based Part of Norwegian Vocational Education and Training
(Vocations and Learning;, Peer reviewed; Journal article, 2022)Collaboration between schools and enterprises in vocational education and training (VET) is a challenge in many countries, Norway included. There is a tendency to organise VET in separate theoretical and practical learning ... -
How do restructuring processes influence low- and unskilled immigrant and non-immigrant workers and their managers in a Norwegian hospital?
(Nordic Journal of Working Life Studies;4(4), Journal article; Peer reviewed, 2014)It is a well-known fact that workplace restructuring has undesirable effects on the psychosocial work environment, health, and sick leave, but no attention has been given to the health effects of work environments ... -
How schools contribute to keeping students on track: Narratives from vulnerable students in vocational education and training
(Nordic Journal of Vocational Education and Training;Volume 11, Issue 3 (2021), Peer reviewed; Journal article, 2021-10-27)This article examines characteristics, practices and conditions within schools that enable vulnerable students to succeed in school. Research suggests that factors related to structure, educational organisation or the ... -
Hva ser jeg når jeg ser? Og hva sier jeg at jeg ser? Oppmerksomhet, observasjon, tilbakemelding
(HiOA Tema;2(2013), Report, 2013) -
Hvor godt kan CELF-4 og CCC-2 identifisere utviklingsmessige språkforstyrrelser?
(Norsk tidsskrift for logopedi;Nr. 2 | Juni 2021 | Årgang 67, Peer reviewed; Journal article, 2021)Vi vet lite om hvor nøyaktig norske kartleggingsverktøy identifiserer hvilke barn som har, og hvilke barn som ikke har, språkforstyrrelser. I denne studien undersøkte vi sensitiviteten og spesifisiteten til språktesten ... -
Hvordan oppfattes yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag ved Høgskolen i Oslo og Akershus av skoleledere i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag?
(Research report, 2016-04)På 1990 tallet ble utdanningen av yrkesfaglærere stort sett organisert ved at studenter med fagbrev, jobberfaring og ulike former for yrkesteoretisk utdanning gjennomførte kurs i praktisk pedagogisk utdanning (PPU-Y). ... -
The Importance of Authentic Workplace-Based Assessment: A Study From VET Teacher Education
(International Journal for Research in Vocational Education and Training;Vol. 7 No. 3 (2020), Peer reviewed; Journal article, 2020-11-11)Context: This article is based on a pragmatic theoretical perspective on education, in which theoretical and practical competences are developed through experiences and participation in real-world teaching contexts. Previous ... -
Improving student engagement in online courses through interactive and user-centered course design: Practical strategies
(Nordic Journal of Digital Literacy;, Peer reviewed; Journal article, 2022)The COVID-19 pandemic forced many teachers in higher education to move their courses online. Recent research on online teaching indicates that students and teachers experience challenges with the online mode. Students ... -
Innspill til Faglig råd for restaurant- og matfag om fremtidig organisering av yrkesopplæringen i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag
(Others, 2016-03)Yrkesfaglig utvalg for reiseliv, matproduksjon og primærnæringen leverte i mars 2016 en rapport med anbefalinger knyttet til organisering og innhold i opplæringen til nevnte næringer. Som lærerutdanning vil yrkesfaglære ... -
Innspill til SRY om fremtidig organisering av yrkesopplæringen i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag
(Other, 2016-09)Dette innspillet er basert på Utdanningsdirektoratets rapport «Gjennomgang av det yrkesfaglige utdanningstilbudet. Utdanningsdirektoratets anbefalinger til Kunnskapsdepartementet. Utkast – 29.08.2016». Som lærerutdanning ... -
Keeping calm on a busy day—an interpersonal skill home care patients desire in health workers: hermeneutical phenomenological method
(BMC Nursing;21, Article number: 49 (2022), Peer reviewed; Journal article, 2022-02-25)Background: In Western countries, many health and social care provisions have been transferred to primary care, and most older patients wish to remain in their own homes for as long as possible. For older patients who live ... -
Kjønn på dagsorden: Et ikketema i yrkesfaglærerutdanningene?
(Skandinavisk tidsskrift for yrker og profesjoner i utvikling;Vol. 5, No. 1 2020, Peer reviewed; Journal article, 2020-11-06)Hensikten med denne artikkelen er å sette kjønn på dagsordenen i yrkesfaglærerutdanningene. Som lærerutdannere ønsker vi å belyse hvordan perspektivet på kjønn og mangfold ivaretas i planverket for yrkesfaglærerutdanningene ... -
Klar til å organisere meningsfull yrkesopplæring for elever med ulike yrkesinteresser?
(Research report, 2014-02)Den skolebaserte yrkesopplæringen har siden av midten av 1990 tallet endret karakter med hensyn til grad av spesialisering (Deichman-Sørensen, 2009). Et utdanningsprogram som for eksempel TIP har over 50 fagområder integrert ... -
Kompendium i profesjonsfag
(Report, 2016-01)Dette kompendiet inneholder to notater til bruk i undervisningen for studenter i yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag, Høgskolen i Oslo og Akershus. Det første notatet har tittelen «Læringsbegrepet og ... -
Kompetansebegrepet i profesjonsutdanning
(Småskrift, Working paper, 2010)I denne artikkelen vil jeg redegjøre for hva begrepet kompetanse innebærer og gjøre noen refleksjoner om hvordan kompetansebegrepet lar seg benytte i en profesjonsutdanning . -
Kompetansebegrepet. Undervisning, underveis- og sluttvurdering etter fagfornyelsen
(Working paper, 2020-05-20)Innholdet i dette notatet er basert på eksamensbesvarelser i profesjonsfag, tredje år, avsluttende eksamen i yrkesfaglærerutdanningen for restaurant-og matfag ved OsloMet. Temaet i eksamensoppgaven var «Hvilken betydning ...