Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på forfatter "Molin, Marianne"
-
Dokumentasjon av ernæringsrelatert informasjon – granskning av pasientjournaler til eldre i ernæringsmessig risiko
Gaustadnes, Lisa Mari; Høyem, Mari Hval (MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn I de «Nasjonale faglige retningslinjene for forebygging og behandling av underernæring» er det presisert at dokumentasjon knyttet til ernæring er en viktig del av behandlingstilbudet. Helsepersonell er pliktig å ... -
Erfaringer med implementering av det helsefremmende ernæringsprosjektet «Friske og raske barnehager» i de kommunale barnehagene i Bydel St. Hanshaugen
Bossum, Maja; Stave, Susann (MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn: Vaner etableres tidlig, og de fem første leveårene anses som den viktigste perioden hvor disse etableres. Forebygging bør derfor starte i barnehagealder. I Norge går en stor andel barn i barnehage. Barnehagen ... -
Fruit and vegetable consumption and the risk of type 2 diabetes: A systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies
Elvestad, Mathilde; Halvorsen, Rine Elise (MAEH;2019, Master thesis, 2019)Background: The high prevalence of type 2 diabetes has a considerable impact on global health. Several modifiable risk factors for type 2 diabetes have been established, such as dietary factors. The association between ... -
Gråte over spilt melk? En kvalitativ studie av småbarnsforeldres holdninger og atferd knyttet til matsvinn
Ravnsborg, Marta (MAEH;2018, Master thesis, 2018)NTRODUKSJON: Det er estimert at en tredel av all mat som produseres i verden blir ødelagt eller kastes. Påkjenningen matproduksjon har på miljøet øker i omfang når vi produserer mat som ikke blir spist. I Norge står ... -
Kan enkle ernæringstiltak bedre ernæringsstatus blant hjemmeboende eldre?
Halleland, Agnethe (MAEH;2015, Master thesis, 2015)Bakgrunn: Underernæring er utbredt blant eldre mennesker og har en rekke uheldige helsemessige konsekvenser. Blant annet øker risikoen for depresjon, fysisk og mental funksjon forverres, infeksjonsmotstanden reduseres og ... -
Kosttilskudd og helsekompetanse hos personer med muskelskjelettplager og/eller revmatisk sykdom: En tverrsnittsundersøkelse
Jacobzon, Linnea Beatrice; Berg, Marthe Emilie (MAEH;2021, Master thesis, 2021)Bakgrunn: Vi utsettes for en digital strøm av påstander om helse og ernæring, deriblant omfattende markedsføring av kosttilskudd. Tidligere undersøkelser viser at en stor andel av Norges befolkning ønsker å bruke kosttilskudd ... -
Matsikkerhetssituasjonen blant studenter i forbindelse med covid-19-pandemien
Kristoffersen, Ida (MAEH;2022, Master thesis, 2022)Bakgrunn og problemstilling Matusikkerhet defineres som begrenset eller usikker tilgang til ernæringsmessig tilstrekkelig, trygg og akseptabel mat, som kan oppdrives på en sosialt akseptabel måte. Høyskole- og ... -
Opplevelser av mestringstro hos personer med sykelig overvekt som mottar konservativ behandling
Dalen, Maria (MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn: Personer med sykelig overvekt som ønsker konservativ behandling, har ofte slitt lenge med sin overvektsproblematikk. Tilbakefall er vanlig i en slik prosess og få klarer å oppnå normalvekt som følge av behandlingen. ... -
Pasienters opplevelser av «Startkurs» som holdes i forkant av fedmekirurgi.
Lied, Karoline Steenbuch (MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn: Overvekt/fedme er et stort folkehelseproblem. Hvert år fedmeopereres omkring 3000 personer i Norge. Alle som opereres ved offentlige sykehus må gjennom et obligatorisk Startkurs før operasjonen. Kurset har blant ... -
Skolemåltidets betydning for læringsmiljøet: En kvalitativ studie av innføring av gratis skolemåltid i en liten kommune i Norge
Heim, Greta; Thuestad, Ruth (MAEH;2020, Master thesis, 2020)Bakgrunn: Det er foreslått at skolemåltidet er en faktor som kan påvirke læringsmiljøet på barne- og ungdomsskolen. Det er lite forskning på dette området og behov for flere undersøkelser i en nordisk setting. Hensikt: ...