• Atferdsøkonomiske virkemidler i helsefremmende arbeid: hvordan kan utforming av restauranter og kantiner fremme sunnere valg? 

      Lekhal, Samira; Bugge, Annechen Bahr; Schjøll, Alexander; Slapø, Helena; Karevold, Knut Ivar (Norsk Tidsskrift for Ernæring;Nr.1/2019, Journal article; Peer reviewed, 2019-03)
      Bakgrunn: Usunt kosthold er blant de viktigste risikofaktorene for sykdom, dårlig livskvalitet og tidlig død i Norge og resten av verden. Det er stigende interesse for hvordan atferdsøkonomiske virkemidler kan fremme sunnere ...
    • Grøt og velling - før og nå 

      Bugge, Annechen Bahr (Norsk Tidsskrift for Ernæring;Nr. 4, Journal article; Peer reviewed, 2019-12-17)
      Grøt og velling er de eldste varme reene vi kjenner i Norden, skrev Troels Troels-Lund (1840-1921) i si verk om dagliglivet i Danmark og Norge på sluen av 1500-tallet (1). Ordet graut kommer fra norrønt grautr, som betyr ...
    • Health-related factors influencing food choices of active home-living older adults in Norway. 

      Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Bugge, Annechen Bahr; Ueland, Øydis (Norsk Tidsskrift for Ernæring;Nr. 2, Journal article; Peer reviewed, 2020)
      Aims: As the proportion of elderly increases rapidly in all industrialised countries, more knowledge is needed on how to enable this group to stay active and live home longer in older years. In this study, importance of ...