dc.contributor.author | Roos, Gun | |
dc.contributor.author | Wandel, Margareta | |
dc.date.accessioned | 2020-08-17T13:04:19Z | |
dc.date.accessioned | 2021-04-29T12:55:56Z | |
dc.date.available | 2020-08-17T13:04:19Z | |
dc.date.available | 2021-04-29T12:55:56Z | |
dc.date.issued | 2004 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12199/6002 | |
dc.description.abstract | Nummer: 1-2004 Moderne spising beskrives som komplekst. Studier har i hovedsak vært basert på kvinners svar og man vet mindre om hvordan menn opplever mat og spising. Målet for denne studien er å beskrive menns oppfatninger om mat og spising i moderne tid. Stu-dien er basert på diskursanalyse av semi-strukturerte intervjuer med 20 tømrer/snekker, 15 ingeniører og 11 sjåfører som arbeidet i Oslo området i perioden 2001-2003. Spising ble ofte beskrevet som en rutine og var kun tilfeldig karakterisert som problema-tisk. Da mat beskrevs som problematisk var det ikke påvist å ha konsekvenser for valg av mat i hverdagen. Målet med å spise på hverdagen var fremst å bli mett. Mat hadde også positive meninger, det beskrevs som en del av helgekos, nytelse og smakopple-velse. Tilknyttede prosjekter Menn, helse og helselivsstil | no_NB |
dc.publisher | Oslo, SIFO | |
dc.relation.ispartofseries | Prosjektnotat 1-2004 | |
dc.subject | SIFO, PublikasjonSIFO, RapporterSIFO | |
dc.title | Menn og mat | no_NB |
dc.type | Notat | |
fagarkivet.author.link | https://www.oslomet.no/om/ansatt/groos/ | |