Menn og mat
Notat
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/20.500.12199/6002Utgivelsesdato
2004Metadata
Vis full innførselSamlinger
- SIFO Notat [173]
Sammendrag
Nummer: 1-2004 Moderne spising beskrives som komplekst. Studier har i hovedsak vært basert på kvinners svar og man vet mindre om hvordan menn opplever mat og spising. Målet for denne studien er å beskrive menns oppfatninger om mat og spising i moderne tid. Stu-dien er basert på diskursanalyse av semi-strukturerte intervjuer med 20 tømrer/snekker, 15 ingeniører og 11 sjåfører som arbeidet i Oslo området i perioden 2001-2003. Spising ble ofte beskrevet som en rutine og var kun tilfeldig karakterisert som problema-tisk. Da mat beskrevs som problematisk var det ikke påvist å ha konsekvenser for valg av mat i hverdagen. Målet med å spise på hverdagen var fremst å bli mett. Mat hadde også positive meninger, det beskrevs som en del av helgekos, nytelse og smakopple-velse. Tilknyttede prosjekter Menn, helse og helselivsstil