Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorJacobsen, Eivind
dc.date.accessioned2020-06-21T15:29:45Z
dc.date.accessioned2021-04-29T12:44:28Z
dc.date.available2020-06-21T15:29:45Z
dc.date.available2021-04-29T12:44:28Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12199/5418
dc.description.abstractDet lar seg ikke gjøre å sette opp en enkel liste over evige norske konkurransefordeler og ulemper. Disse vil endre seg i takt med kontekstuelle forhold rundt markedskonkurransen. Det lar seg ikke gjøre å sette opp en enkel liste over evige norske konkurransefordeler og ulemper. Disse vil endre seg i takt med kontekstuelle forhold rundt markedskonkurransen. I den sammenheng har vi forsøkt å belyse forhold som knytter seg til produksjonsvilkårene, distribusjonens politiske økonomi og hvordan forbruket har endret seg fra å foregå i et knapphetssamfunn til å handel om overflod med nye fokus. En ytterligere liberalisering av importen med matvarer vil bidra til at flere matpolitiske konvensjoner eksisterer side om side i det norske markedet. Det betyr at ulike konkurranseparametere blir gjeldende for ulike deler av matsektoren. Det er likevel forhold som vil ha gyldighet for alle produkter og produsenter, nær sagt uansett hvilket regime de befinner seg innenfor. Den norske situasjonen har i det meste av etterkrigsperioden vært preget av bulkproduksjon. En fortsatt ensidig satsing på nasjonale merker og ordninger kan virke mot sin hensikt og bane veien for tilsvarende importvarer. Rapporten tar til orde for en intensivert satsing på lokale regionale produkter og merker og på å tilby forbrukerne ferskhetskvaliteter utenlandske kjeder og leverandører ikke kan tilby. Tilknyttede prosjekter Konkurransefordeler for norsk matno_NB
dc.publisherOslo. SIFO
dc.relation.ispartofseriesOppdragsrapport 12-2004
dc.subjectSIFO, PublikasjonSIFO, RapporterSIFO
dc.titleNorsk mat i et åpent markedno_NB
dc.typeRapport
fagarkivet.author.linkhttps://www.oslomet.no/om/ansatt/eivjac/


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel