Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorJacobsen, Eivind
dc.date.accessioned2020-06-21T15:27:51Z
dc.date.accessioned2021-04-29T12:43:26Z
dc.date.available2020-06-21T15:27:51Z
dc.date.available2021-04-29T12:43:26Z
dc.date.issued1999
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12199/5316
dc.description.abstractTillit er et element som må være tilstede for at transaksjoner skal kunne gjennomføres (se for eksempel Williamsson 1985). Dette er spesielt uttalt i tilknytning til kjøp og salg av matvarer, fordi maten, som føde innebærer en fundamental livsnødvendighet og samtidig en like fundamental risiko. Vi er nødt til å spise den for å leve, og den kan, hvis den ikke holder mål, skade oss (Fischler 1988). Den kan til og med ta livet av oss. Siden vi i moderne, og også i de fleste ”tradisjonelle” samfunn ikke kan produsere all nødvendig mat selv, er vi derfor nødt til å kjøpe den (event. bytte den til oss) fra andre. Det forutsetter at vi har tillit til de vi får maten fra og til produktene vi der anskaffer oss.no_NB
dc.publisherLysaker, SIFO
dc.relation.ispartofseriesArbeidsnotat 11-1999
dc.subjectSIFO, PublikasjonSIFO, RapporterSIFO
dc.title"Mangfoldet er uroens mor" - Endrede institusjonelle forutsetninger for tillit i verdikjeden for matvarer
dc.typeReport
fagarkivet.author.linkhttps://www.oslomet.no/om/ansatt/eivjac/


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel