dc.contributor.author | Jacobsen, Eivind | |
dc.date.accessioned | 2020-06-21T15:27:51Z | |
dc.date.accessioned | 2021-04-29T12:43:26Z | |
dc.date.available | 2020-06-21T15:27:51Z | |
dc.date.available | 2021-04-29T12:43:26Z | |
dc.date.issued | 1999 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12199/5316 | |
dc.description.abstract | Tillit er et element som må være tilstede for at transaksjoner skal kunne gjennomføres (se for eksempel Williamsson 1985). Dette er spesielt uttalt i tilknytning til kjøp og salg av matvarer, fordi maten, som føde innebærer en fundamental livsnødvendighet og samtidig en like fundamental risiko. Vi er nødt til å spise den for å leve, og den kan, hvis den ikke holder mål, skade oss (Fischler 1988). Den kan til og med ta livet av oss. Siden vi i moderne, og også i de fleste ”tradisjonelle” samfunn ikke kan produsere all nødvendig mat selv, er vi derfor nødt til å kjøpe den (event. bytte den til oss) fra andre. Det forutsetter at vi har tillit til de vi får maten fra og til produktene vi der anskaffer oss. | no_NB |
dc.publisher | Lysaker, SIFO | |
dc.relation.ispartofseries | Arbeidsnotat 11-1999 | |
dc.subject | SIFO, PublikasjonSIFO, RapporterSIFO | |
dc.title | "Mangfoldet er uroens mor" - Endrede institusjonelle forutsetninger for tillit i verdikjeden for matvarer | |
dc.type | Report | |
fagarkivet.author.link | https://www.oslomet.no/om/ansatt/eivjac/ | |