dc.contributor.author | Spetalen, Halvor | |
dc.contributor.author | Ledsaak, Oddlaug | |
dc.contributor.author | Schøn, Eldbjørg | |
dc.contributor.author | Eben, Bjørn | |
dc.contributor.author | Bødtker-Lund, Daniel | |
dc.date.accessioned | 2013-09-05T10:39:18Z | |
dc.date.accessioned | 2020-09-02T08:25:22Z | |
dc.date.accessioned | 2021-04-29T10:08:12Z | |
dc.date.available | 2013-09-05T10:39:18Z | |
dc.date.available | 2020-09-02T08:25:22Z | |
dc.date.available | 2021-04-29T10:08:12Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.issn | 2242-458X | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12199/247 | |
dc.description.abstract | Denne artikkelen bygger på et FoU prosjekt gjennomført ved yrkesfaglærerutdanning i restaurant- og matfag (YFL RM-fag) ved Høgskolen i Oslo og Akershus i perioden april 2011 til mai 2012. Prosjektet hadde flere formål: 1) styrke FoU kompetansen blant lærere som leder yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag ved HiOA. 2) samle og systematisere grunnleggende kunnskap (baseline) om forhold ved den skolebaserte delen av yrkesopplæringen i restaurant- og matfag (RM-fag), 3) knytte yrkesfaglærerstudentenes bachelorarbeider til den innsamlede empirien slik at resultatene fra baselineundersøkelsen utdypes gjennom studentenes bacheloroppgaver, og 4) utvikle yrkesfaglærerstudentenes FoU kompetanse gjennom aktiv deltakelse i konkrete forskningsoppgaver. Erfaringene så langt er at FoU-prosjektet har gitt mer systematisk kunnskap om den skolebaserte delen av yrkesopplæringen i restaurant- og matfag, økt kompetanse i å gjennomføre forskningsprosesser og samtidig utviklet en arbeidsform der yrkesfaglærerstudentene er medforskere på en naturlig måte | |
dc.publisher | Nordyrk | |
dc.relation.ispartofseries | Nordic Journal of Vocational Education and Training;1 (1) | |
dc.subject | Yrkesfaglærerutdanning | |
dc.subject | FoU | |
dc.subject | Restaurant- og matfag | |
dc.title | FoU som arbeidsform i yrkesfaglærerutdanningen | |
dc.type | Journal article | |
dc.type | Peer reviewed | |