Show simple item record

dc.contributor.authorDankel, Simon N
dc.contributor.authorMolin, Marianne
dc.contributor.authorBere, Elling Tufte
dc.date.accessioned2023-10-27T05:42:04Z
dc.date.available2023-10-27T05:42:04Z
dc.date.created2023-10-15T20:20:50Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationNorsk tidsskrift for ernæring (NTFE). 2023, 21 (3), 31-37.en_US
dc.identifier.issn1503-5034
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3099032
dc.description.abstract• Det er konsistente, sterke sammenhenger mellom høyt inntak av UPF og en rekke livsstilssykdommer. • Det er uhelse igjen i UPF etter at sukker, salt, fett, fiber og andre kostholdsmønstre er justert bort. • Det at enkelte «sunne» matvarer har fått preg av industriell ultraprosessering bør pirre nysgjerrigheten og sette oss i føre-var modus, heller enn å avfeie UPF-klassifiseringen. • UPF er tydelig definert innenfor NOVA-klassifiseringen – NNR bruker mer utydelige begrep som «prosessert» eller «plantebasert». • Vi mener NNR-rapporten viser et reduksjonistisk syn på mat og helse – ordet evolusjon nevnes ikke ett eneste sted.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.titleUltraprosessert mat burde være et kostråd: JAen_US
dc.typePeer revieweden_US
dc.typeJournal articleen_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal
cristin.qualitycode1
dc.identifier.doi10.18261/ntfe.21.3.8
dc.identifier.cristin2184956
dc.source.journalNorsk tidsskrift for ernæring (NTFE)en_US
dc.source.volume21en_US
dc.source.issue3en_US
dc.source.pagenumber31-37en_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Except where otherwise noted, this item's license is described as Navngivelse 4.0 Internasjonal