Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorDankel, Simon N
dc.contributor.authorMolin, Marianne
dc.contributor.authorBere, Elling Tufte
dc.date.accessioned2023-10-27T05:42:04Z
dc.date.available2023-10-27T05:42:04Z
dc.date.created2023-10-15T20:20:50Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationNorsk tidsskrift for ernæring (NTFE). 2023, 21 (3), 31-37.en_US
dc.identifier.issn1503-5034
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3099032
dc.description.abstract• Det er konsistente, sterke sammenhenger mellom høyt inntak av UPF og en rekke livsstilssykdommer. • Det er uhelse igjen i UPF etter at sukker, salt, fett, fiber og andre kostholdsmønstre er justert bort. • Det at enkelte «sunne» matvarer har fått preg av industriell ultraprosessering bør pirre nysgjerrigheten og sette oss i føre-var modus, heller enn å avfeie UPF-klassifiseringen. • UPF er tydelig definert innenfor NOVA-klassifiseringen – NNR bruker mer utydelige begrep som «prosessert» eller «plantebasert». • Vi mener NNR-rapporten viser et reduksjonistisk syn på mat og helse – ordet evolusjon nevnes ikke ett eneste sted.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.titleUltraprosessert mat burde være et kostråd: JAen_US
dc.typePeer revieweden_US
dc.typeJournal articleen_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal
cristin.qualitycode1
dc.identifier.doi10.18261/ntfe.21.3.8
dc.identifier.cristin2184956
dc.source.journalNorsk tidsskrift for ernæring (NTFE)en_US
dc.source.volume21en_US
dc.source.issue3en_US
dc.source.pagenumber31-37en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse 4.0 Internasjonal