Browsing SIFO Notat by Document Types "Report"
Now showing items 1-20 of 31
-
Atferdsøkonomi, 'dulting' og forbrukerpolitikk
(Prosjektnotat 13-2015, Report, 2015)Satsingsområdet atferdsøkonomi ved SIFO 2013-2015. I dette notatet har vi samlet presentasjonene fra konferansen Atferdsøkonomi, ‘dulting’ og forbrukerpolitikk som SIFO arrangerte i samarbeid med Barne-, likestillings- ... -
Barnekostnader. En systematisk vurdering av barns kostnader i referansebudsjettet for beregning av barnebidrag
(SIFO-notat;1-2020, Report, 2020)Dette prosjektnotatet er skrevet på oppdrag fra Barnelovutvalget, som ble oppnevnt av Barne- og familiedepartementet 7. desember 2018 for å gjennomgå barneloven og barns rettigheter i Norge. Oppdraget vårt har vært å ... -
Beredskap for IKT og -elektrisitetsbrudd i nordiske hushold
(Prosjektnotat nr. 10-2016, Report, 2016)Dette notatet gir en deskriptiv gjennomgang av hovedresultater fra en web-survey om beredskap for strøm og IKT brudd i et representativt utvalg Nordiske hushold gjennomført av NORSTAT høsten 2016, på oppdrag fra SIFO. ... -
Det er sluttsummen på kassalappen du betaler. Kostnadsutviklingen for mat og drikke og andre forbruksområder i referansebudsjettet august 2021 – august 2024
(SIFO-notat;5-2024, Report, 2024)Økte matvarepriser de siste tre årene gir betydelige utslag i SIFOs referansebudsjett. Utgifter til mat og drikke for en eksempelfamilie med to voksne og to barn på 5 og 11 år har økt med 33 prosent i perioden august 2021 ... -
En tilleggsundersøkelse av stordriftseffekten i barnefamilier
(Notat;2-2021, Report, 2021)Notatet undersøker i hvilken grad er det empirisk grunnlag for å konkludere at en stordriftseffekt finnes også i tidligere Forbrukerundersøkelser (2008 og 2009) og for hvilket barn i rekken den eventuelt slår inn. Notatet ... -
Etiske, lovmessige, samfunnsmessige og miljømessige aspekter ved bruk av mikroalger for CCS
(Prosjektnotat 3-2016, Report, 2016)Nummer: Prosjektnotat nr. 3-2016 Kronikk -
Fiskeoppdrett og global matsikkerhet. Rapport fra et seminar
(SIFO-notat;9-2024, Report, 2024)Dette notatet er et referat fra seminaret Fiskeoppdrett og global matsikkerhet som ble avholdt på Litteraturhuset i Oslo 21. november 2024. Seminaret var en del av prosjektet ImprovAFish finansiert av Norges Forskningsråd. ... -
FOOD2GATHER: What is migrants’ food all about in Europe? A media discourse analysis through the lens of controversies
(Notat;3-2021, Report, 2021)This report is part of the HERANET funded project FOOD2GATHER. The project aims at understanding the question of integration/exclusion of migrants through foodscapes. An important step in this direction is to analyse the ... -
Forbruksbasert fattigdomsmål
(Prosjektnotat nr. 7-2017, Report, 2017)I dette notatet sammenlikner vi SIFOs minimumsbudsjett med EU- og OECD-målene på lav inntekt. Hensikten er å undersøke hvordan ulike kriterier for avgrensing av lav inntekt slår ut i antall hushold som befinner seg i ... -
Forbruksstrategier i barnerike familier
(Rapport;8-2019, Report, 2019)Denne notatet inngår i et større arbeid med å videreutvikle og kvalitetssikre SIFOs referansebudsjett. Hensikten med det foreliggende notatet er å få dypere innsikt i foreldres erfaringer med og oppfatninger om husholdsinterne ... -
Forbrukstrender 2015 SIFO-survey : Lokale klær og mat, uformelt matmarked, miljøholdninger, økologisk mat, kjøp av tjenester til hjemmet, designvesker til barn, mobil/digital betaling, taximarkedet
(Prosjektnotat 5-2015, Report, 2015)Prosjektnotat nr. 5-2015 -
Forbrukstrender 2017
(Prosjektnotat nr. 6-2017, Report, 2017)SIFO samler årlig inn store mengder data om ulike sider ved forbruket og forbrukernes situasjon i markedet. Målsettingen er å fremskaffe kunnskap om forbrukerne og hvordan forbrukermarkedene fungerer sett fra forbrukernes ... -
Fremtidsbilder. Rapportering fra innsamling på minner.no
(SIFO notat;4-2023, Report, 2023)Dette prosjektnotatet er en leveranse fra arbeidspakke 2 - «Explore» i forskningsprosjektet IMAGINE: Contested Futures of Sustainability. Arbeidspakkens formål er å samle inn fortellinger om fremtiden fra den norske ... -
Holdninger til fiskevelferd og norsk oppdrettslaks i Tyskland
(SIFO-notat;6-2024, Report, 2024)Notatet viser tyske forbrukeres holdninger til norsk oppdrettslaks gjennom en spørreundersøkelse. Vi finner at tyskere flest spiser generelt lite fisk og sjømat. Det er menn, de med høyere utdanning, de med høyere inntekt ... -
Imagining Future(s): Mining Literacies of Sustainable Consumption
(SIFO-notat;4-2024, Report, 2024)This study is about mining the past to better understand how we imagine and shape the future. The present report is a deliverable from Work Package 1: "Mine" in the research project IMAGINE: Contested Futures of Sustainability. ... -
iResponse: Crowdsourcing; En tilnærming til miljøstyring i byer
(Project report No. 5-2017, Report, 2017)The web-survey that this report is based on was carried out in autumn 2016 by TNS Gallup. Representative samples in five Norwegian cities were selected; Oslo, Region of Drammen, Stavanger, Bergen and Trondheim. A total ... -
Issues of Social License to Operate for Feed producers for Aquaculture
(SIFO notat;5-2023, Report, 2023)This white paper is a delivery from the ImprovAFish project, work package 4: Responsible Research and Innovation. We have explored how feed producers for aquaculture can achieve a social license to operate. Through a ... -
Kommersialisering og oppvekst
(Report, 2015)Nummer: Prosjektnotat nr. 10-2015 Tilknyttede prosjekter Kommersialisering av barn og unge -
Living in food insecurity – the experience of poor households of Cauca, Colombia
(SIFO notat;3-2023, Report, 2023)Background: Food insecurity refers to a lack of access to guarantee enough food in terms of quantity, quality, use and stability. There are different causes of food insecurity, and the household food insecurity is one of ... -
Lofoten som bærekraftig matdestinasjon. Innblikk fra et seminar og en rundtur
(SIFO-notat;2-2024, Report, 2024)Seminaret «Lofoten som bærekraftig matdestinasjon», organisert av OsloMet og referansegruppen i prosjektet S2Food-forsterk, fant sted en hel dag på Nyvågar hotell i Kabelvåg i september 2023. Dette notatet er en oppsummering ...