Blar i SIFO Rapport på emneord "Kjønn"
Viser treff 1-7 av 7
-
Det norske måltidsmønsteret - ideal og praksis
(SIFO-report;2-2000, Research report, 2000)Dette er en studie om det norske måltidsmønsteret. Hensikten med prosjektet var å øke kunnskapen om hvilken rolle og verdi måltidet har i den moderne hverdagen. Studien har vært delt i to overordnede problemområder. På den ... -
Forbuden frukt smaker best - en studie av nordmenns spise- og drikkemønster av sjokolade, søtsaker, salt snacks, sukkerholdige leskedrikker og lignende
(SIFO-report;5-2010, Research report, 2010-09)Denne studien er en del av forskningsprosjektene Young Food og HealthMeal. Begge prosjektene er finansiert av Norges forskningsråd. Temaet i rapporten er nordmenns spise- og drikkemønster av en type mat og drikke som ... -
Jul – pynt, gaver, klær og mat
(Rapport;12-2019, Research report, 2019)I denne rapporten er det sett nærmere på hvilken betydning og rolle pynt, gaver, klær og mat har i juleritualet. Resultatene av spørreundersøkelsen viser at hvordan vi feirer jul er preget av stabilitet og relativt små ... -
Julens mat og måltider
(SIFO-report;1-2006, Research report, 2006)In this report we have taken a closer look at food and the significance of meals during the Christmas season. Among the questions that the report set out to answer are: What is traditional Norwegian Christmas food? What ... -
Nordmenns brød- og kornvaner - i stabilitet og endring
(SIFO-report;2-2008, Research report, 2008-10)Økt forbruk av grove brød- og kornprodukter er en sentral målsetting i Regjeringens handlingsplan for et bedre kosthold i befolkningen i perioden 2007 til 2011. Alle er imidlertid ikke enige i denne målsettingen. De senere ... -
Ungdoms skolematvaner. Refleksjon, reaksjon eller interaksjon?
(SIFO-report;6-2007, Research report, 2007)Denne studien av ungdoms skolematvaner er en del av forskningsprosjektet YoungFood. Prosjektet er finansiert av Norges forskningsråds folkehelseprogram. Voksne fremstiller gjerne unge mennesker som matkulturelle opprørere. ... -
Å spise ute. Hvem, hva, hvor, hvordan, hvorfor og når?
(SIFO-report;6-2007, Research report, 2007)Formålet med prosjektet er å gi økt kunnskap om hvilken rolle utespising har i moderne hverdagsliv. Fra begynnelsen av 70-tallet har det vært en tredobling av folks utgifter til hotell- og restauranttjenester. Surveyen ...