Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på emneord "Nutrition literacy"
Viser treff 1-13 av 13
-
Deltakere i kostveiledning sine opplevelser av barrierer, sosial støtte, self-efficacy og nutrition literacy for oppnåelse av vektreduksjon.
(MAEH;2017, Master thesis, 2017)Bakgrunn:Overvekt/fedme er viktige helseutfordringer i verden, og Norge er intet unntak. Offentlig og privat sektor i Norge tilbyr profesjonell ernæringsveiledning til overvektige. Suksessraten er imidlertid ikke høy for ... -
Ernæringskunnskap hos fedmeopererte
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn og problemstilling: Økningen av fedmeoperasjoner (FO), i kombinasjon med økt tilgang til ernæringsinformasjonskilder i samfunnet, kan utgjøre en helserisiko for enkelte av de opererte på sikt. Dette gjelder ... -
Factors associated with maintenance of a healthy diet in weight reduction program participants
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Background and aim: Understanding why and how some people succeed in changing their weight-related behaviors, like dietary behaviors, whereas the majority does not, should be an essential research priority. Identifying ... -
Foreldre til fotballaktive barns ernæringskunnskaper, nutrition literacy og holdninger til mattilbudet på barnas idrettsarenaer
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn: Tall fra 2012 viste at ett av seks barn i Norge hadde overvekt eller fedme, parallelt med dette har man sett en økende grad av fysisk inaktivitet. Et for høyt inntak av tilsatt sukker og mettet fett, og for lavt ... -
Kartlegging av totalkolesterol og nutrition literacy blant personer med høy sosioøkonomisk status i form av høyere utdannelse ved OsloMet: En tverrsnittstudie
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)Bakgrunn og hensikt Hjerte- og karsykdommer er en av de viktigste årsakene til sykdom og død på verdensbasis, og en av de viktigste risikofaktorene er forhøyede kolesterolnivåer i blodbanen. Nutrition literacy innebærer ... -
Menns kunnskap om og holdninger til nøkkelhullsmerkede matvarer
(MAEH;2015, Master thesis, 2015)Bakgrunn Nøkkelhullsmerking er et matvaremerke som skal gjøre det enklere for forbrukeren å gjøre sunnere matvarevalg. I Norge har det ikke blitt gjort vitenskapelig studie på hva som påvirker forbrukerens valg av ... -
Nutrition literacy hos 10. klasseelever i en østlandskommune
(MAEH;2011, Master thesis, 2011)Sammendrag: I dagens samfunn blir ungdommer hyppig eksponert for kostholdsinformasjon via ulike medier. Det blir dermed viktig for dem å kunne forstå og kritisk evaluere denne form for informasjon. Formålet med masterstudien ... -
Nutrition literacy hos sykepleierstudenter
(Master thesis, 2011)Sykepleiere har en sentral rolle i ernæringsarbeidet i helsevesenet. Både i forebygging og behandling, og i å veilede pasienter i bruk av kostholdsinformasjon. Nutrition literacy (NL) handler om evne og ferdigheter i å ... -
Nutrition literacy hos unge idrettsutøvere
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Unge idrettsutøvere blir trolig hver eneste dag utsatt for ulike typer kostholdsinformasjon fra forskjellige aktører. Nutrition literacy (NL) omhandler evner til og ferdigheter i å forstå, innhente, anvende og ... -
Nutrition literacy status of adolescent students in Kampala district, Uganda
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Background and aim: Nutrition illiteracy may be contributing to the disease burden of poor communities and countries and reinforcing the already existing health and economic inequalities (Kickbusch, 2001; Lino, Basiotis, ... -
Prediktorer av skolefruktinntak hos elever ved ”helsefremmende skoler” i Østfold.
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn: Elever ved videregående skoler i Norge i dag, blir utsatt for informasjon om kost og ernæring fra svært mange ulike kilder i samfunnet. Nutrition literacy, som på norsk kan oversettes til ernæringsfremmende ... -
Rasch-analyse av data fra et spørreskjema om hvordan helsesøstre oppfatter ulike brukergruppers funksjonelle og interaktive nutrition literacy
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Innen samfunnsernæring henter mange forskere inn data om holdninger til og kunnskaper om kosthold og helse gjennom spørreskjemaer og kunnskapstester. Dataene har i liten grad blitt validert ved bruk av moderne ... -
Sammenheng mellom personers nutrition literacy, ernæringskunnskap og fysisk aktivitetsnivå
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn: Forskning har vist at personer med et lavt nivå av nutrition literacy (NL) har et lavt utdanningsnivå, mangelfulle ernæringskunnskaper, dårligere helsestatus og et usunt kosthold. En mulig sammenheng med nivået ...