Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på emneord "Ernæring"
Viser treff 1-20 av 48
-
Attitudes towards increasing the intake of plant-based foods and reducing the intake of meat in segments of Norwegian consumers
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)ntroduction From a health- and environmental perspective, it is beneficial that the population increases the intake of plant-based foods and reduces the intake of meat. In order to achieve such a change, it is necessary ... -
Challenges of realising the human right to adequate food of slum dwellers of Banda parish - Kampala city
(Master thesis, 2010)The general objectives of this study were to determine whether the diet of slum dwellers of Banda Parish outside Kampala city is adequate in reference to the normative content of the human right to adequate food (RtF), and ... -
Challenges with iron deficiency anemia among women of reproductive age in Saharawi refugee camps, Tindouf Algeria
(Master thesis, 2010)This study was carried out to assess the prevalence of iron deficiency anemia (IDA), and identify the possible causes of the problem from the public health and nutrition point of view. The target group used is women of ... -
Child undernutrition in the Far-West Terai of Nepal
(Master thesis, 2010)Introduction: Child undernutrition remains a major health problem in Nepal. Nearly 50% of the children below five years are stunted. A cross sectional study was conducted in the Far West Terai of Nepal in 2009. Methodology: ... -
Deltakere i kostveiledning sine opplevelser av barrierer, sosial støtte, self-efficacy og nutrition literacy for oppnåelse av vektreduksjon.
(MAEH;2017, Master thesis, 2017)Bakgrunn:Overvekt/fedme er viktige helseutfordringer i verden, og Norge er intet unntak. Offentlig og privat sektor i Norge tilbyr profesjonell ernæringsveiledning til overvektige. Suksessraten er imidlertid ikke høy for ... -
Diet in pregnancy prior to gestational diabetes diagnosis in women in Oslo, Norway Food intake, diet quality and recommendations
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Introduction: Diet during pregnancy is important for both the health of the mother and her offspring. A food intake in accordance with the national recommendations can reduce risk of non-communicable diseases such as type ... -
Dokumentasjon av ernæringsrelatert informasjon – granskning av pasientjournaler til eldre i ernæringsmessig risiko
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn I de «Nasjonale faglige retningslinjene for forebygging og behandling av underernæring» er det presisert at dokumentasjon knyttet til ernæring er en viktig del av behandlingstilbudet. Helsepersonell er pliktig å ... -
En kartlegging av kostvaner til gravide kvinner i seks ulike grupper basert på fødeland i Groruddalen, Oslo Øst
(Master thesis, 2010)Bakgrunn og hensikt: Det finnes lite informasjon om kostvaner til innvandere i Norge. Hensikten med denne studien er å undersøke måltidsmønster og kostvaner blant gravide kvinner i Oslo Øst, hvor andelen innvandrere er ... -
En tverrsnittstudie av allmennlegers kunnskaper og holdninger om egg i et ernærings- og helseperspektiv, sett på bakgrunn av eggs rolle innenfor norsk ernærngspolitikk.
(MAEH;2017, Master thesis, 2017)Sammendrag Bakgrunn: Manglende offisielle kostråd om egg på linje med andre matvaregrupper, kan føre til usikkerhet, både blant kostholdsveiledere og befolkningen, om hvilken rolle egg kan ha i et sunt kosthold. Er egg ... -
Erfaringer fra Treningskontaktprosjektet i Oslo: En kvalitativ undersøkelse av potensialet for økt fokus på sunn ernæring i Støttekontakttjenesten
(Master thesis, 2011)Støttekontakttjenesten er en tjeneste som skal ivareta menneskers rett til en sosial og meningsfull fritid. Treningskontakt er en ny måte å organisere tjenestetilbudet på hvor fysisk aktivitet er ønsket. Oslo Idrettskrets ... -
Erfaringer med et glutenfritt kosthold: En kvalitativ studie
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)Bakgrunn: Cøliaki er en av de mest utbredte og livslange matrelaterte sykdommer i verden, og prevalensen av cøliaki øker. Den eneste behandlingen for cøliaki er et livslangt og strengt glutenfritt kosthold. Ut ifra det vi ... -
Erfaringer med implementering av det helsefremmende ernæringsprosjektet «Friske og raske barnehager» i de kommunale barnehagene i Bydel St. Hanshaugen
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn: Vaner etableres tidlig, og de fem første leveårene anses som den viktigste perioden hvor disse etableres. Forebygging bør derfor starte i barnehagealder. I Norge går en stor andel barn i barnehage. Barnehagen ... -
Evaluation of selected food categories in a short FFQ covering questions regarding dairy and meat products among participants with moderate to high risk of cardiovascular disease
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Introduction: This study is a part of the nationwide VISA-project. Validation of FFQ is crucial to obtain valid information within nutritional epidemiology. The diet in Norway shows a high intake of dairy and meat products ... -
Experiences from the establishment of the first human milk bank in Viet Nam
(MAEH;2017, Master thesis, 2017)Background: Mothers` milk is essential to cover nutritional needs for growing infants, especially for those who are premature or sick because they are at a greater risk of death than full term infants. Studies have shown ... -
Experiences with organizing school food programs in Norwegian Lower Secondary Schools – a qualitative study
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)Background: The organization of school meals is of importance for adolescent dietary health and psychosocial learning environment, for the sustainable development of food systems and for reducing social inequities. In ... -
Exploring food marketing to children in the context of the UN Guiding Principles Reporting Framework: A salient human rights issue?
(MAEH;2017, Master thesis, 2017)Background: Childhood obesity is increasing globally, and food marketing targeted to children is an acknowledged risk factor. It has been suggested that a human rights approach may improve food industry marketing conduct. ... -
Factors associated with maintenance of a healthy diet in weight reduction program participants
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Background and aim: Understanding why and how some people succeed in changing their weight-related behaviors, like dietary behaviors, whereas the majority does not, should be an essential research priority. Identifying ... -
Fitnessutøvarar sin konkurranseførebuande periode
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn: Stadig fleire deltek i fitnesskonkurransar. Det er lite dokumentert kva for strategiar som vert praktisert mellom fitnessutøvarar og korleis den konkurranseførebuande perioden påverkar kroppssamansetjinga. Det ... -
Foreldre til fotballaktive barns ernæringskunnskaper, nutrition literacy og holdninger til mattilbudet på barnas idrettsarenaer
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn: Tall fra 2012 viste at ett av seks barn i Norge hadde overvekt eller fedme, parallelt med dette har man sett en økende grad av fysisk inaktivitet. Et for høyt inntak av tilsatt sukker og mettet fett, og for lavt ... -
Frokostvaner, med vekt på sosioøkonomiske forskjeller, blant elever i videregående skole med og uten tilbud om skolefrokost
(Master thesis, 2010)En kvantitativ spørreundersøkelse ble gjennomført blant elevene ved tre videregående skoler i Østfold med helt eller delvis tilbud om skolefrokost. Hensikten var å se hvilke elever som benytter seg av skolefrokostordningen, ...