Browsing HV - Master i Samfunnsernæring by Author "Bere, Elling"
Now showing items 1-6 of 6
-
The development and evaluation of a bread baking intervention
Jensen, Line (MAEH;2012, Master thesis, 2012)Bread is part of the Norwegian food culture, and a large part of our daily diet. However, the intake of fibre and hole grains is to low, and the Norwegian government encourages an increase in the intake of wholemeal bread ... -
Experiences with organizing school food programs in Norwegian Lower Secondary Schools – a qualitative study
Prestbakmo, Mathilde Høgh (MAEH;2020, Master thesis, 2020)Background: The organization of school meals is of importance for adolescent dietary health and psychosocial learning environment, for the sustainable development of food systems and for reducing social inequities. In ... -
Hvilke spesifikke kost- og aktivitetsatferder er sterkest relatert til overvekt?
Johannessen, Tine Stensrud (Master thesis, 2011)Overvekt er et stadig økende problem, i Norge så vel som resten av verden. Samtidig som vi blir mer bevisste på problematikken, klarer vi ikke å snu den globale trenden. Vi mår ikke de norske anbefalingene, verken når det ... -
An ideal bread: a literature review
Lilleberg, Kjersti (MAEH;2012, Master thesis, 2012)INTRODUCTION: Despite frequent discussions about the health-related value of carbohydrate-rich foods, the grocery stores offer a wide range of bread varieties. In this context, there are several actors (e.g. Fedon Lindberg, ... -
Kan foreldre nås gjennom en skolebasert frukt- og grønt intervensjon?
Dalane, Mette Fredriksen (Master thesis, 2009) -
Ny nordisk kost. En tilpasning til Valdres
Sollien, Marthe (MAEH;2012, Master thesis, 2012)Ny nordisk kost er et konsept som setter fokus på nordiske råvarer. Konseptet vil fremme disse råvarene for at de nordiske landene skal bli flinkere til å utnytte egne ressurser, etter å ha blitt inspirert fra andre land ...