Ny nordisk kost. En tilpasning til Valdres
Master thesis
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10642/1198Utgivelsesdato
2012Metadata
Vis full innførselSamlinger
Sammendrag
Ny nordisk kost er et konsept som setter fokus på nordiske råvarer. Konseptet vil fremme disse råvarene for at de nordiske landene skal bli flinkere til å utnytte egne ressurser, etter å ha blitt inspirert fra andre land og kulturer lenge. Ny nordisk kost baserer seg blant annet på lokale matvarer, sesongtilpasset mat, helseaspektet, gastronomi og miljø.
Formålet med denne oppgaven å; (1) definere hva Ny nordisk kost vil være i Valdresregionen, og (2) tilpasse Ny nordisk kost til Tonsåsen Rehabiliteringssenter. Intervjuer er gjennomført for å svare på formålene. For å definere Ny nordisk kost i Valdres er det utarbeidet en matvareliste med oversikt over hva som kan sankes og produseres i regionen. Det er også samlet erfaringer, kunnskap og ideer fra informantene om hva de ser som fordeler og utfordringer ved å implementere Ny nordisk kost. For å tilpasse Ny nordisk kost til Tonsåsen Rehabiliteringssenter er det laget et menyforslag for tre uker. En uke for høst, en for vinter og en for vår. Dette er gjort i samarbeid med en videregående skole i Oppland
Beskrivelse
Master i samfunnsernæring