dc.contributor.advisor | Bere, Elling | |
dc.contributor.author | Sollien, Marthe | |
dc.date.accessioned | 2012-06-29T10:08:32Z | |
dc.date.available | 2012-06-29T10:08:32Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10642/1198 | |
dc.description | Master i samfunnsernæring | en_US |
dc.description.abstract | Ny nordisk kost er et konsept som setter fokus på nordiske råvarer. Konseptet vil fremme disse råvarene for at de nordiske landene skal bli flinkere til å utnytte egne ressurser, etter å ha blitt inspirert fra andre land og kulturer lenge. Ny nordisk kost baserer seg blant annet på lokale matvarer, sesongtilpasset mat, helseaspektet, gastronomi og miljø.
Formålet med denne oppgaven å; (1) definere hva Ny nordisk kost vil være i Valdresregionen, og (2) tilpasse Ny nordisk kost til Tonsåsen Rehabiliteringssenter. Intervjuer er gjennomført for å svare på formålene. For å definere Ny nordisk kost i Valdres er det utarbeidet en matvareliste med oversikt over hva som kan sankes og produseres i regionen. Det er også samlet erfaringer, kunnskap og ideer fra informantene om hva de ser som fordeler og utfordringer ved å implementere Ny nordisk kost. For å tilpasse Ny nordisk kost til Tonsåsen Rehabiliteringssenter er det laget et menyforslag for tre uker. En uke for høst, en for vinter og en for vår. Dette er gjort i samarbeid med en videregående skole i Oppland | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | Høgskolen i Oslo og Akershus | en_US |
dc.relation.ispartofseries | MAEH;2012 | |
dc.subject | VDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800::Ernæring: 811 | en_US |
dc.subject | Nordisk kost | en_US |
dc.subject | Råvarer | en_US |
dc.subject | Kortreist mat | en_US |
dc.subject | Helse | en_US |
dc.subject | Gastronomi | en_US |
dc.title | Ny nordisk kost. En tilpasning til Valdres | en_US |
dc.type | Master thesis | en_US |