Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorBere, Elling
dc.contributor.authorSollien, Marthe
dc.date.accessioned2012-06-29T10:08:32Z
dc.date.available2012-06-29T10:08:32Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10642/1198
dc.descriptionMaster i samfunnsernæringen_US
dc.description.abstractNy nordisk kost er et konsept som setter fokus på nordiske råvarer. Konseptet vil fremme disse råvarene for at de nordiske landene skal bli flinkere til å utnytte egne ressurser, etter å ha blitt inspirert fra andre land og kulturer lenge. Ny nordisk kost baserer seg blant annet på lokale matvarer, sesongtilpasset mat, helseaspektet, gastronomi og miljø. Formålet med denne oppgaven å; (1) definere hva Ny nordisk kost vil være i Valdresregionen, og (2) tilpasse Ny nordisk kost til Tonsåsen Rehabiliteringssenter. Intervjuer er gjennomført for å svare på formålene. For å definere Ny nordisk kost i Valdres er det utarbeidet en matvareliste med oversikt over hva som kan sankes og produseres i regionen. Det er også samlet erfaringer, kunnskap og ideer fra informantene om hva de ser som fordeler og utfordringer ved å implementere Ny nordisk kost. For å tilpasse Ny nordisk kost til Tonsåsen Rehabiliteringssenter er det laget et menyforslag for tre uker. En uke for høst, en for vinter og en for vår. Dette er gjort i samarbeid med en videregående skole i Opplanden_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherHøgskolen i Oslo og Akershusen_US
dc.relation.ispartofseriesMAEH;2012
dc.subjectVDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800::Ernæring: 811en_US
dc.subjectNordisk kosten_US
dc.subjectRåvareren_US
dc.subjectKortreist maten_US
dc.subjectHelseen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.titleNy nordisk kost. En tilpasning til Valdresen_US
dc.typeMaster thesisen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel