Blar i ODA Open Digital Archive på forfatter "Lavik, Randi"
-
Markedet for hvite/brunevarer i Norge
Lavik, Randi; Schjøll, Alexander (Prosjektnotat 4-2007, Notat, 2007)Notatet tar for seg konkurranseforholdene og forbrukerrettighetene i markedet for hvite/brunevarer i Norge. Vi definerer markedets størrelse ut fra to forskjellige kilder. Disse kildene brukes så til å beregne konsentras ... -
Mat i farten. Muligheter for nye og sunnere spisekonsepter i hurtigmatmarkedet
Bugge, Annechen Bahr; Lillebø, Kjersti; Lavik, Randi (Research report, 2009-06)Sammendrag: I det norske matlandskapet finnes det en rekke steder hvor mat blir fremstilt for salg og servering. Noe under halvparten av befolkningen spiser på spisesteder av typen (stor-)kiosk, gatekjøkken, snackbar, ... -
Miljømonitor
Lavik, Randi (Arbeidsnotat 5-1999, Notat, 1999)Dette notatet er en del av prosjektet ”Bærekraftig forbruk, forholdet mellom forbrukernes holdninger og handlinger. En monitor”. Prosjektet er finansiert av Program for forbrukerforskning, Program for bærekraftig produksjon ... -
Mobilitet i ulike markeder, informasjonskanaler og grensehandel
Schjøll, Alexander; Lavik, Randi (Report, 2012)Denne rapporten tar for seg forbrukernes mobilitet bank/forsikringsmarkedet, telemarkedet, kraftmarkedet og markedet for håndverkertjenester. Data er primært SIFO-surveyen i ulike år som er kilden. Færre nordmenn bytter ... -
Mobilitet i ulike markeder, internettportaler og håndverkertjenester
Lavik, Randi (Prosjektnotat 7-2014, Notat, 2014)Denne rapporten tar for seg forbrukernes mobilitet bank/forsikringsmarkedet, telemarkedet, kraftmarkedet og markedet for håndverkertjenester. Data er primært SIFO-surveyen i ulike år som er kilden. Færre nordmenn bytter ... -
Noen reklamer ergrer mer enn andre
Lavik, Randi (Prosjektnotat 9-2009, Notat, 2009)Dette notatet tar i hovedsak for seg resultater fra SIFO-surveyen som fokuserer på reklame. SIFO-surveyen er undersøkelser som gjennomføres noenlunde jevnlig, og der noen temaer går igjen, mens andre er nye. I undersøkelsen ... -
Nordmenns brød- og kornvaner - i stabilitet og endring
Bugge, Annechen Bahr; Lavik, Randi; Lillebø, Kjersti (SIFO-report;2-2008, Research report, 2008-10)Økt forbruk av grove brød- og kornprodukter er en sentral målsetting i Regjeringens handlingsplan for et bedre kosthold i befolkningen i perioden 2007 til 2011. Alle er imidlertid ikke enige i denne målsettingen. De senere ... -
Priser og endringer merverdiavgift for mat
Schjøll, Alexander; Lavik, Randi (Prosjektnotat 8-2013, Notat, 2013)Dette prosjektnotatet bygger på scannerdata fra Nielsen Norge og konsumprisindeksen utgitt av Statistisk sentralbyrå. Hensikten med notatet er å sammenligne prisutviklingen i kiosk, bensinstasjon og servicehandelsmarkedet ... -
Prisforskjeller og grensehandel mellom Norge og Sverige
Lavik, Randi (Oppdragsrapport 5-2003, Report, 2003)I rapporten presenteres prisforskjeller på typiske grensehandelsprodukter, kjente merkevarer og alkoholholdige drikkevarer. I tillegg presenteres utviklingen i prisnivå i Norge og Sverige sammenlignet med EU spesielt, ... -
Prisforskjeller, prisutvikling og prisspredning i Norge og Sverige – 2002, 2003 og 2004
Lavik, Randi (Fagrapport 3-2004, Research report, 2004)Merkevarer mat var i oktober 2003 gjennomsnittlig 15 prosent lavere i Sverige enn i Norge, mens merkevarer ”non-food” var 8 prosent lavere. Dette var en reduksjon fra oktober 2002, da merkevarene samlet var 22 pro-sent ... -
Prissammenligning av handlekurv mellom Lidl og andre norske lavpriskjeder
Dulsrud, Arne; Lavik, Randi (Oppdragsrapport 14-2004, Report, 2004)Nummer: 14-2004 Tilknyttede prosjekter Prismålinger -
Prisutvikling etter merverdireformen - to år etter
Lavik, Randi (Prosjektnotat 8-2003, Notat, 2003)Nummer: 8-2003 Tilknyttede prosjekter Pris og konkurranse -
Prisutvikling i Norge og Sverige pr. juni 2005
Lavik, Randi (Prosjektnotat 4-2005, Notat, 2005)Fra desember 2004 til mai 2005 gikk matvareprisene opp med 1.7 prosent. I samme periode årene før, fra desember 2003 til mai 2004, gikk matvareprisene opp med 1,4 prosent. Det vil si at matvareprisene gikk opp mer i en ... -
Reduksjon i merverdiavgift på mat og alkoholfri drikke 1. januar 2005 – hva ble effekten?
Lavik, Randi (Prosjektnotat 2-2005, Notat, 2005)Første januar 2005 ble merverdiavgiften på mat redusert fra 12 prosent til 11 prosent. Sammenlignet med desember 2004 med januar 2005, gikk imidlertid matvareprisene opp med 0,1 prosent (fra desember 2003 til januar 2004 ... -
Reklame - en kilde til stadig ergrelse?
Slettemeås, Dag; Lavik, Randi (Prosjektnotat 2-2006, Notat, 2006)En av tre reserverer seg nå mot uønsket reklame. Og TV- reklame er den reklamen som folk ergrer seg mest over. Hele 75% ergrer seg over denne. Her har en hatt en dramatisk økning siden 1990. Derimot ergrer folk seg nå ... -
Salg av tobakk
Lavik, Randi (Prosjektnotat 3-2012, Notat, 2012)Nummer: 3-2012 Tilknyttede prosjekter Tobakksvarer -
Sammenfatning av evaluering av markedsføringsloven
Brusdal, Ragnhild; Lavik, Randi (Oppdragsrapport 3-2014, Report, 2014)Rapporten oppsummerer seks rapporter fra prosjektet om callsentre (kundesentre) som startet i 2010. I prosjektet inngår flere undersøkelser av forbrukere og telefonsalg samt kartlegging av kundesentre, både kommersielle ... -
Sammenlignende prisundersøkelse mai 2001
Lavik, Randi (Oppdragsrapport 8-2001, Report, 2001)mai 2001 ble det gjennomført en sammenlignende prisundersøkelse i 11 dagligvarekjeder i Oslo. Dette er en oppfølging av en tilsvarende undersøkelse høsten 2000, i hhv Oslo-området og Kristiansands-området (Lavik 2000). ... -
Sammenligning av priser mellom Norge og Sverige på enkelte merkevarer
Dulsrud, Arne; Lavik, Randi (Prosjektnotat 1-2003, Notat, 2003)Gjennomsnittlig er prisene på 24 merkevarer 21 prosent lavere i Sverige enn i Norge. De fles-te merkevarene er internasjonale merkevarer. Produkter som er mer enn 25 prosent billigere i Sverige enn i Norge er enkelte ... -
Sammenligning av priser mellom Norge, Sverige og Danmark på enkelte merkevarer - 2010
Lavik, Randi (Prosjektnotat 4-2011, Notat, 2011)Vi har sett på gjennomsnittsprisene på 27 merkevarer innen næringsmidler og 11 merkevarer av såkalt ”non food” fra mars 2010. Gjennomsnittlig var prisene på næringsmidler 7 prosent lavere i Sverige enn i Norge, og 13 prosent ...