dc.contributor.author | Austgulen, Marthe Hårvik | |
dc.contributor.author | Kjærnes, Unni | |
dc.contributor.author | Dulsrud, Arne | |
dc.date.accessioned | 2020-08-17T13:04:00Z | |
dc.date.accessioned | 2021-04-29T12:55:19Z | |
dc.date.available | 2020-08-17T13:04:00Z | |
dc.date.available | 2021-04-29T12:55:19Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12199/5951 | |
dc.description.abstract | Dette notatet er skrevet som en del av prosjektet Matvaresikkerhet i India: samspillet mellom klimaendringer, økonomi, politikk og handel. Et viktig mål med dette prosjektet er å identifisere sårbare grupper gjennom institusjonelle analyser og å lete etter mekanismer for hvordan institusjonelle forhold påvirker matsikkerhet på husholdningsnivå. Vi gjør dette ved å diskutere viktige teoretiske bidrag - spesielt knyttet til nøkkelbegrep som «food entitlements». Vi ser videre på hvordan slike rettigheter tenkes å påvirke matvaresikkerhet i sårbare husholdning i India med en særlig vekt på husholdningers kjøpekraft, egen matproduksjon, sosiale støtteformer og uformell distribusjon. Vi har valgt to stater som representerer variasjon når det gjelder viktige dimensjoner: Karnataka i sør og Bihar i nord. Videre presenterer vi en sammenligning mellom disse statene på viktige indikatorer som forbruksmønster, ernæringsstatus og helse. Avslutningsvis presenteres en modell for å studere matsikkerhet i sårbare husholdninger i en indisk kontekst . Tilknyttede prosjekter FOODSEC -Food security in India | no_NB |
dc.relation.ispartofseries | Prosjektnotat 3-2015 | |
dc.subject | SIFO, PublikasjonSIFO, RapporterSIFO | |
dc.title | Institusjonelle betingelser for matvaresikkerhet blant husholdninger i India | |
dc.type | Notat | |
fagarkivet.author.link | https://www.oslomet.no/om/ansatt/unnikj/ | |
fagarkivet.author.link | https://www.oslomet.no/om/ansatt/arned/ | |