Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAustgulen, Marthe Hårvik
dc.contributor.authorKjærnes, Unni
dc.contributor.authorDulsrud, Arne
dc.date.accessioned2020-08-17T13:04:00Z
dc.date.accessioned2021-04-29T12:55:19Z
dc.date.available2020-08-17T13:04:00Z
dc.date.available2021-04-29T12:55:19Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12199/5951
dc.description.abstractDette notatet er skrevet som en del av prosjektet Matvaresikkerhet i India: samspillet mellom klimaendringer, økonomi, politikk og handel. Et viktig mål med dette prosjektet er å identifisere sårbare grupper gjennom institusjonelle analyser og å lete etter mekanismer for hvordan institusjonelle forhold påvirker matsikkerhet på husholdningsnivå. Vi gjør dette ved å diskutere viktige teoretiske bidrag - spesielt knyttet til nøkkelbegrep som «food entitlements». Vi ser videre på hvordan slike rettigheter tenkes å påvirke matvaresikkerhet i sårbare husholdning i India med en særlig vekt på husholdningers kjøpekraft, egen matproduksjon, sosiale støtteformer og uformell distribusjon. Vi har valgt to stater som representerer variasjon når det gjelder viktige dimensjoner: Karnataka i sør og Bihar i nord. Videre presenterer vi en sammenligning mellom disse statene på viktige indikatorer som forbruksmønster, ernæringsstatus og helse. Avslutningsvis presenteres en modell for å studere matsikkerhet i sårbare husholdninger i en indisk kontekst . Tilknyttede prosjekter FOODSEC -Food security in Indiano_NB
dc.relation.ispartofseriesProsjektnotat 3-2015
dc.subjectSIFO, PublikasjonSIFO, RapporterSIFO
dc.titleInstitusjonelle betingelser for matvaresikkerhet blant husholdninger i India
dc.typeNotat
fagarkivet.author.linkhttps://www.oslomet.no/om/ansatt/unnikj/
fagarkivet.author.linkhttps://www.oslomet.no/om/ansatt/arned/


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel