Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBugge, Annechen Bahr
dc.date.accessioned2020-04-24T13:24:54Z
dc.date.accessioned2021-04-29T12:45:33Z
dc.date.available2020-04-24T13:24:54Z
dc.date.available2021-04-29T12:45:33Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12199/3001
dc.description.abstractGMO-teknologien har i en årrekke vært gjenstand for offentlig debatt i Norge og i mange andre land. Diskusjonen omhandler muligheter, bruk, fordeler, risikoer, trygghet og begrensninger. I denne studien har vi sett nærmere på hva forbrukerne mener om bruk av denne teknologien i matproduksjon: Hvordan er deres kunnskaper om GMOteknologien? Hva oppfatter de som fordelaktig ved bruk av slik teknologi? Og hva oppfatter de som bekymringsfullt? Vil de spise eller ikke spise GMO-produkter? Hva er begrunnelsene? Og hvordan stiller de seg til utvikling og bruk av gendrivere? Svarene er blitt sammenlignet med resultatene fra en forbrukerundersøkelse som ble gjennomført av SIFO i 2017. Har forbrukerne blitt mer eller mindre positive til GMO-teknologi i matproduksjon i løpet av disse tre årene?en
dc.description.abstractFor years, GMO technology has been the subject of ongoing scientific, political and social discussion in Norway and many other countries. The discussion deals with opportunities, uses, benefits, risks, security and limitations. In this study, we have taken a closer look at what consumers think about using this technology in food production: How is their knowledge of GMO technology? What do they consider to be beneficial in using such technology? And what do they consider as worrying? Will they eat or not eat GMO products? What are the reasons? And how do they look at the development and use of gene drivers in food production? The answers have been compared to the results of a study conducted by the same author in 2017. The question is whether the consumers have become more or less positive about GMO technology in food production during these years?en
dc.language.isonben
dc.publisherForbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMeten
dc.relation.ispartofseriesRapport;3-2020
dc.subjectCRISPRen
dc.subjectdyrevelferden
dc.subjectetikken
dc.subjectforbruken
dc.subjectgendrivereen
dc.subjectGMOen
dc.subjecthelseen
dc.subjectmatproduksjonen
dc.subjectmatsikkerheten
dc.subjectmerkingen
dc.subjectmiljøen
dc.subjectnaturen
dc.subjectsprøytemidleren
dc.subjectteknologien
dc.titleGMO-mat eller ikke: Har det vært endringer i forbrukernes syn på genmodifisert mat fra 2017 til 2020?en
dc.typeResearch reporten
fagarkivet.source.pagenumber40en


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel