Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAmilien, Virginie
dc.contributor.authorSchjøll, Alexander
dc.date.accessioned2019-10-30T12:19:36Z
dc.date.accessioned2021-04-29T12:55:06Z
dc.date.available2019-10-30T12:19:36Z
dc.date.available2021-04-29T12:55:06Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12199/2912
dc.description.abstractI korte trekk kan vi oppsummere den norske halloween-feiringen i 2018 med følgende punkter:  Ca. 1/3 av befolkningen feiret halloween i 2018, mot under en 1/5 i 2011 og 2012.  69 % av de familier med hjemmeboende barn mellom 6-15 år feiret halloween i 2018. i 2012 var det tilsvarende tallet under 50 %.  De fleste som feirer er under 44 år. Den største gruppen av voksne som feirer er mellom 18 og 29.  Å kjøpe «knask» er fremdeles den vanligste «maten» som ble spist under halloween. I 2018 var det 13 % som laget eller kjøpte spesiell mat til halloween (mot 4 % i 2012). Gresskar er blant de meste populære mattypene som brukes, sammen med pizza.  Mens de fleste brukte kostymer om igjen (22 %) er de mange som kjøpte nytt (20 %), men i forhold til 2012 er gruppen av dem som laget kostymer selv mer enn fordoblet og dermed økte mest av hvordan man skaffet seg kostymer (fra 5 til 13 %).  Fremdeles ingen skumle summer: Halloween koster de fleste husstander under 250 kr per år, som i 2011 og 2012. Likevel er det flere som bruker mer enn 500 kr per år, sammenlignet med tidligere år.  Nesten tre ganger flere gikk ut for å feire (på restaurant, med venner, o.l.) i 2018 enn i 2012 (fra 5 til 14 %). Nesten like mange går ut for å unngå å få besøk hjemme.en
dc.language.isonben
dc.publisherForbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMeten
dc.subjecthalloweenen
dc.subjectfeiringen
dc.subjectspørreundersøkelseen
dc.subjectfeltstudieen
dc.titleEn fargerik merkedag. Halloween i Norge i det 21. århundreten
dc.typeWorking paperen
fagarkivet.source.pagenumber74en


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel