Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorYde Aksnes, Siri
dc.contributor.authorEnehaug, Heidi
dc.contributor.authorFrøyland, Kjetil
dc.date.accessioned2023-02-01T15:14:05Z
dc.date.available2023-02-01T15:14:05Z
dc.date.issued2023-02-01
dc.identifier.isbn978-82-7609-449-7
dc.identifier.issn2703-836X
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3047809
dc.description.abstractArbeidsforskningsinstituttet (AFI) har på oppdrag fra NHO Mat og Drikke systematisert erfaringene fra arbeidsmiljøarbeid i 12 bedrifter knyttet til IA-bransjeprogram i næringsmiddelindustrien (2020-2022). I denne rapporten presenterer vi våre viktigste funn, og kommer med innspill til hvordan bedrifter i næringsmiddelindustrien kan jobbe videre med forebyggende arbeidsmiljø. Vi har undersøkt sentrale arbeidsmiljøutfordringer, hvilke tiltak bedriftene har gjennomført, og hvilke erfaringer de har gjort med disse tiltakene. Vi har intervjuet både ledere, HR-representanter, tillitsvalgte, verneombud og ansatte i produksjonen (totalt 88 personer). Vi har også gjennomført en spørre-undersøkelse om språkopplæring blant bedrifter i næringsmiddelindustrien i NHO Mat og Drikke og Sjømat Norge. De iverksatte tiltakene har vært virksomme i for kort tid til å ha kunne endret arbeidsmiljøet i vesentlig grad. Det er gjort gode erfaringer knyttet til tiltak for ledelsesopplæring, ergonomi, språklæring, medvirkning, og erfaringsutveksling mellom bedrifter. Flere arbeidsmiljøproblemer som har preget bransjen over tid ser likevel fremdeles ut til å utfordre bedriftene. Basert på de foreløpige erfaringene foreslår vi flere innsatser i bedriftene framover.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherArbeidsforskningsinstituttet, OsloMet - storbyuniversiteteten_US
dc.relation.ispartofseriesAFI-rapport;02
dc.subjectIAen_US
dc.subjectBransjeprogramen_US
dc.subjectArbeidsinkluderingen_US
dc.subjectSykefraværen_US
dc.subjectNæringsmiddelindustrien,en_US
dc.subjectArbeidsmiljøen_US
dc.titleIA Bransjeprogram i næringsmiddelindustrien – hva har vi lært? Erfaringer og underveisrefleksjoner tre år inn i programperiodenen_US
dc.typeReporten_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
dc.source.pagenumber87en_US
dc.relation.projectNHO Mat og Drikkeen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel