Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBugge, Annechen Bahr
dc.contributor.authorHenjum, Sigrun
dc.date.accessioned2021-06-16T08:16:06Z
dc.date.available2021-06-16T08:16:06Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.isbn978-82-7063-524-5
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2759692
dc.description.abstractMed denne studien ønsket vi å få en bedre forståelse av hva som kjennetegner en vegetarisk identitet, samt hvordan det å ha et vegetarisk spisemønster påvirker sosiale, praktiske og kroppslige aspekter. Spørreundersøkelsen viste at vegetarisk kosthold er et relativt marginalt fenomen, men at det synes å være nokså få negative praktiske, sosiale og kroppslige implikasjoner – snarere er det kanskje tvert om. De aller fleste ga uttrykk for at det var sosial aksept for å velge bort kjøtt og andre animalske produkter. Videre rapporterte de aller fleste få bekymringer og utfordringer – både med tanke på praktisk gjennomføring og helsemessige effekter. Ni av ti erfarte at det var enkelt å ha et vegetarisk spisemønster. Videre rapporterte de aller fleste om god helse og få kroppslige utfordringer. I det hele tatt synes det som om vegetarianisme er noe som gir sosiale og helsemessige gevinster – noe som oppfattes som et sunt og riktig spisemønster. Den viktigste begrunnelsen for å ha et vegetarisk spisemønster var hensyn til miljø og klima. Deretter fulgte at dyr og fisk ble dårlig behandlet i dagens matproduksjon, samt hensyn til egen helse.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study was to gain a better understanding of what characterizes a vegetarian identity, as well as how having a vegetarian eating pattern affects social, practical and physical aspects. The survey showed that a vegetarian diet was a marginal phenomenon. However, it seems to have rather few negative implications – rather, it is perhaps the opposite. The vast majority expressed that they experienced social acceptance of opting out of meat and other animal products. Furthermore, most reported few concerns and challenges – both in terms of practical implementation and health effects. The vast majority reported good health and few physical challenges. All in all, it seems that vegetarianism in Norway is something that provides social and health benefits – considered a healthy and proper eating pattern. Not eating meat and other animal products is also considered to benefit the environment and animals.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherForbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMeten_US
dc.relation.ispartofseriesRapport;4-2021
dc.subjectdyrevelferden_US
dc.subjectetikken_US
dc.subjectfleksitarianeren_US
dc.subjectgrønnsakeren_US
dc.subjecthelseen_US
dc.subjectidentiteten_US
dc.subjectkjøtten_US
dc.subjectklimaen_US
dc.subjectkornprodukteren_US
dc.subjectlivssynen_US
dc.subjectmelk/meierien_US
dc.subjectmiljøen_US
dc.subjectpescetarianeren_US
dc.subjectplantebaserten_US
dc.subjectspisevaneren_US
dc.subjectveganeren_US
dc.subjectvegetarianeren_US
dc.titleVegetarianisme – en studie av sosiale, praktiske og kroppslige aspekt ved å ha et helt eller delvis vegetarisk spisemønsteren_US
dc.typeReporten_US
dc.source.pagenumber56en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel