Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBugge, Annechen Bahr
dc.contributor.authorSchjøll, Alexander
dc.date.accessioned2021-06-10T10:13:35Z
dc.date.available2021-06-10T10:13:35Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.isbn978-82-7063-526-9
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2758790
dc.description.abstractDenne rapporten er basert på to spørreundersøkelser blant norske forbrukere om deres betraktninger rundt produksjon og forbruk av fisk og sjømat. I tillegg har vi belyst en rekke sider av det store forskningsfeltet som omhandler forbrukeroppfatninger omkring matproduksjon, etikk, bærekraft og beredskap. Slike faktorer har i økende grad fått betydning for forbrukernes vurderinger og valg på matområdet. De fleste oppgir å spise både fisk og kjøtt. Fisken de spiser er i hovedsak oppdrettsfisk. Ferskhet var det viktigste ved valg av fisk. Dyrevelferd er ikke veldig viktig ved kjøp av fisk, men litt viktigere ved kjøp av kjøtt. Det viktigste forbrukerne mener om velferden til oppdrettsfisk er at fisken er frisk og sykdomsfri. Den viktigste bærekraftutfordringen for havet synes å være forsøpling av havet. Den merkeordningen som benyttes mest ved kjøp av fisk er Nyt Norge. De aller fleste foretrakk norsk fisk og sjømat, og en viktig grunn var høy tillit til den maten.en_US
dc.description.abstractThis report is based upon two surveys among Norwegian consumers about their considerations regarding the production and consumption of fish and seafood. In addition, we have highlighted a number of aspects of the large field of research that deals with consumer perceptions regarding food production, ethics, sustainability and preparedness. Most of the respondents eat both fish and meat. The fish they eat is mainly farmed. Freshness was the most important factor when choosing fish. Animal welfare is not very important when buying fish, but is a bit more important when buying meat. Being healthy is viewed as the most important factor for fish welfare. Littering of the oceans is seen as the most important sustainability challenge for the oceans. The labelling scheme used the most when buying fish is Nyt Norge (‘Enjoy Norway’). Norwegians prefer Norwegian fish and seafood, and an important reason for that was high trust.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherForbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMeten_US
dc.relation.ispartofseriesRapport;6-2021
dc.subjectbærekraften_US
dc.subjectberedskapen_US
dc.subjectdyrevelferden_US
dc.subjectetikken_US
dc.subjectfisken_US
dc.subjectfiskeoppdretten_US
dc.subjectforbrukeroppfatningeren_US
dc.subjectforsøplingen_US
dc.subjectforurensingen_US
dc.subjectgarantimerkingen_US
dc.subjectklimaen_US
dc.subjectkoronaen_US
dc.subjectlokalmaten_US
dc.subjectkjøtten_US
dc.subjectmatproduksjonen_US
dc.subjectmelk/meierien_US
dc.subjectmiljøen_US
dc.subjectmoralsk forbruken_US
dc.subjectnorsk maten_US
dc.subjectspisevaneren_US
dc.subjecttilliten_US
dc.titleMiljø- og dyrevelferdsspørsmål knyttet til produksjon og forbruk av fisk og kjøtt – hva er forbrukernes betraktninger og betenkeligheter?en_US
dc.typeReporten_US
dc.source.pagenumber90en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel