Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på emneord "Veganere"
Viser treff 1-3 av 3
-
Are ovo-lacto-pesco-vegetarians and vegans risk groups for suboptimal iodine intake? Iodine intake and status in a group of Norwegian vegetarians
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)BACKGROUND: Iodine is a trace mineral of vital importance for brain development and function. Vegetarians generally avoid or limit their consumption of animal foods. Salt iodization in Norway is exceptionally low, and ... -
Inntak og status av jod og B12 hos en gruppe vegetarianere og veganere i Norge
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)BAKGRUNN: Personer som velger et plantebasert kosthold har økt de siste årene. Vegetarianere og veganere begrenser eller ekskluderer inntaket av animalske matvarer, noe som kan føre til mangel på flere viktige ... -
Sosiale utfordringer blant vegetarianere og veganere i Norge: Opplevelser og strategier
(MAEH;2021, Master thesis, 2021)Bakgrunn Interessen for vegetarkost har økt betydelig de senere årene, parallelt med flere offentlige instanser som anbefaler å spise mer plantebasert. Samtidig er det flere trekk ved det norske samfunnet som kan gjøre ...