Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på emneord "Omega-3"
Viser treff 1-4 av 4
-
Betydningen av gode kilder til vitamin D hos unge, friske voksne
(MAEH;2011, Master thesis, 2011)Bakgrunn: Størsteparten av den voksne befolkningen i Norge har et utilfredsstillende serum 25(OH)D₃ (vitamin D) nivå, særlig om vinteren. Dette gjelder også de som bor sør i landet. Unge friske voksne er en utsatt gruppe ... -
Maternal omega-3 and omega-6 fatty acid status in pregnancy and asthma in children at 3 years
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)Bakgrunn: Astma er en kronisk sykdom karakterisert av inflammasjon i luftveiene og er vanlig hos barn. Risikofaktorer er stort sett ukjente. Fettsyrer er forløpere for metabolitter med anti-inflammatoriske og pro-inflammatoriske ... -
Omega-3 index og friske individer - en randomisert kontrollert studie
(Master thesis, 2010)Bakgrunn: Studier viser at omega-3 fettsyrene EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosaheksaensyre) kan gi en helsemessig gevinst ved å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. For å redusere denne risikoen anbefales ... -
Vitamin D-status - en studie blant friske unge kvinner og menn bosatt i Oslo omegn
(Master thesis, 2010)Bakgrunn: Det er mindre kjent hvilket nivå av s-25(OH)D friske unge, voksne har, mens man har mer kjennskap til s-25(OH)D-nivå i utsatte grupper. Man vet imidlertid at nordmenn spiser for lite fisk i forhold til anbefalingene. ...