Browsing HV - Master i Samfunnsernæring by Subject "Health literacy"
Now showing items 1-6 of 6
-
En analyse av brukervennligheten til en brosjyre om sykdommen tuberkulose
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Målsetting og problemstilling: Tuberkulose er et betydelig folkehelseproblem internasjonalt med 9,4 millioner nye registrerte tilfeller i 2008 og cirka 2 millioner dødsfall hvert år (WHO rapport, 2009). Implementering av ... -
Health literacy in individuals with fibromyalgia and its associations with dietary supplements and determinants of health: a cross-sectional study
(MAEH;2022, Master thesis, 2022)Background: Fibromyalgia is a chronic pain condition that has a considerable impact on the quality of life of the individuals living with the disease. There is reason to believe that the fibromyalgia population is a group ... -
Hvordan tar sykehusleger hensyn til pasienters health literacy og mestringsforventning i sin helsekommunikasjon?
(Master thesis, 2010)Health literacy dreier seg om enkeltpersoners evne til å forstå, vurdere og fornuftig anvende helseinformasjon for å opprettholde best mulig helse. Like viktig som etterlevelse er pasientens tro på å kunne gjennomføre ... -
Nutrition literacy hos unge idrettsutøvere
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Unge idrettsutøvere blir trolig hver eneste dag utsatt for ulike typer kostholdsinformasjon fra forskjellige aktører. Nutrition literacy (NL) omhandler evner til og ferdigheter i å forstå, innhente, anvende og ... -
Nutrition literacy status of adolescent students in Kampala district, Uganda
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Background and aim: Nutrition illiteracy may be contributing to the disease burden of poor communities and countries and reinforcing the already existing health and economic inequalities (Kickbusch, 2001; Lino, Basiotis, ... -
Rasch-analyse av data fra et spørreskjema om hvordan helsesøstre oppfatter ulike brukergruppers funksjonelle og interaktive nutrition literacy
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Innen samfunnsernæring henter mange forskere inn data om holdninger til og kunnskaper om kosthold og helse gjennom spørreskjemaer og kunnskapstester. Dataene har i liten grad blitt validert ved bruk av moderne ...