Browsing HV - Master i Samfunnsernæring by Subject "Grønnsaker"
Now showing items 1-10 of 10
-
Barnehageansattes påvirkninger og erfaringer ved grønnsaksserveringen i barnehagen
(MAEH;2015, Master thesis, 2015)Bakgrunn: Norske barn (i barnehagealder, 0-6 år) spiser de fleste måltidene i løpet av en dag mens de er i barnehagen. Tidligere studier viser at kostholdet i barnehagene er blitt vesentlig forbedret de siste 10 årene, ... -
En evaluering av hvordan helsemyndigheter i utvalgte land utvikler og formidler kostråd som omhandler frukt og grønnsaker til barn
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Frukt og grønnsaker er viktige komponenter for et sunt kosthold, og et rikelig inntak er viktig for barns utvikling og vekst og kan redusere risikoen for en rekke sykdommer. Studier viser at inntaket av frukt og ... -
Fruit and vegetable consumption and the risk of type 2 diabetes: A systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Background: The high prevalence of type 2 diabetes has a considerable impact on global health. Several modifiable risk factors for type 2 diabetes have been established, such as dietary factors. The association between ... -
Gratis frukt og grønsaker i skulen: eit tilbod som fremjar helse og sosial samhandling?
(Master thesis, 2009) -
Grønnsaksservering i barnehagen: En kvalitativ studie av styrere og pedagogiske lederes erfaringer knyttet til grønnsaksservering og hvordan de mener at de kan påvirke barnas grønnsaksinntak
(MAEH;2015, Master thesis, 2015)Bakgrunn og hensikt: Studier viser at grønnsaksinntaket til barn er for lavt. Grunnlaget for etablering av gode matvaner legges i barneårene. Barnehagen er en helsefremmende arena, og det er viktig å tilrettelegge for et ... -
Hvilke miljøfaktorer i barnehagen kan påvirke barns grønnsaksinntak, og hvordan kan disse miljøfaktorene endres? Utvikling og pretest av potensielle tiltak for å øke grønnsaksinntaket til 3-5 år gamle barn i barnehagen
(MAEH;2015, Master thesis, 2015)Bakgrunn: Sykdomsbildet nasjonalt og internasjonalt preges av ikke-smittsomme sykdommer, og det er gode holdepunkter for at disse kan forebygges blant annet ved å endre livsstil. Grønnsaksinntaket i befolkningen er for ... -
Hvilke miljøfaktorer i hjemmet påvirker barnehagebarns grønnsaksinntak, og hvordan kan disse miljøfaktorene endres? En studie basert på utvikling og pre-test av potensielle tiltak for å øke grønnsaksinntaket til 3-5 år gamle barn i hjemmet
(MAEH;2015, Master thesis, 2015)Bakgrunn: Forskning viser at inntaket av grønnsaker er for lavt i den norske befolkningen. Et høyt inntak av grønnsaker har flere helsefordeler, og kan bidra til å forebygge kroniske sykdommer. Vaner etableres tidlig, ... -
Kan foreldre nås gjennom en skolebasert frukt- og grønt intervensjon?
(Master thesis, 2009) -
Prediktorer av skolefruktinntak hos elever ved ”helsefremmende skoler” i Østfold.
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn: Elever ved videregående skoler i Norge i dag, blir utsatt for informasjon om kost og ernæring fra svært mange ulike kilder i samfunnet. Nutrition literacy, som på norsk kan oversettes til ernæringsfremmende ... -
Sosioøkonomiske ulikheter i nordmenns grønnsaksforbruk. En kvantitativ studie av individuelle og miljømessige barrierer for grønnsaksforbruk i ulike sosioøkonomiske grupper
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Sosioøkonomiske ulikheter i grønnsaksforbruk blant nordmenn er veldokumentert. Hva som ligger til grunn for denne ulikheten i kosthold, er imidlertid uklart. Hensikten med masteroppgaven var å beskrive de sosioøkonomiske ...