Browsing HV - Master i Samfunnsernæring by Subject "Frukt"
Now showing items 1-5 of 5
-
En evaluering av hvordan helsemyndigheter i utvalgte land utvikler og formidler kostråd som omhandler frukt og grønnsaker til barn
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Frukt og grønnsaker er viktige komponenter for et sunt kosthold, og et rikelig inntak er viktig for barns utvikling og vekst og kan redusere risikoen for en rekke sykdommer. Studier viser at inntaket av frukt og ... -
Fruit and vegetable consumption and the risk of type 2 diabetes: A systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Background: The high prevalence of type 2 diabetes has a considerable impact on global health. Several modifiable risk factors for type 2 diabetes have been established, such as dietary factors. The association between ... -
Gratis frukt og grønsaker i skulen: eit tilbod som fremjar helse og sosial samhandling?
(Master thesis, 2009) -
Kan foreldre nås gjennom en skolebasert frukt- og grønt intervensjon?
(Master thesis, 2009) -
Prediktorer av skolefruktinntak hos elever ved ”helsefremmende skoler” i Østfold.
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn: Elever ved videregående skoler i Norge i dag, blir utsatt for informasjon om kost og ernæring fra svært mange ulike kilder i samfunnet. Nutrition literacy, som på norsk kan oversettes til ernæringsfremmende ...