Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på emneord "Forbrukere"
Viser treff 1-3 av 3
-
Forbrukeres kunnskap om, holdninger til og innkjøpsmengde av bærekraftige matvarer
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn: Verdens matproduksjon og forbruk har betydelig og økende negativ effekt på miljøet. I løpet av få tiår har et multinasjonalt industrielt jordbrukssystem endret matproduksjonen og samtidig forbrukernes preferanser ... -
To what degree are Norwegian parents aware of the relationship between meat consumption and greenhouse gases?
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)Background: Sustainability and health are high in both the national and global political agenda. Norway has committed to a 40 % reduction of greenhouse gases by 2030, compared to emissions in 1990. The United Nations ... -
Økologisk mat: hvilke motivasjoner finnes hos en gruppe forbrukere til å kjøpe økologisk mat?
(Master thesis, 2011)Bakgrunn: Økologisk mat er produsert uten at det er benyttet sprøytemidler, kunstgjødsel eller genmodifiserte organismer. Etterspørsel og forbruk av økologisk mat er økende i Norge, men flere vitenskapelige miljøer har ...