Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på emneord "Fiber"
Viser treff 1-2 av 2
-
Holdninger til og erfaringer med gjær- og surdeigsbrød blant deltagere i en kostintervensjonsstudie: En kvalitativ studie
(MAEH;2021, Master thesis, 2021)Bakgrunn Utviklingen av ikke smittsomme sykdommer er økende på verdensbasis. Kostholdet har stor betydning for utvikling av blant annet hjerte- og karsykdommer og type 2 diabetes. Norske helsemyndigheter har ansvar for å ... -
Inntak av surdeigsbrød og effekt på C-peptid, blodlipider og mineraler sammenlignet med gjærbrød: En randomisert kontrollert studie
(MAEH;2021, Master thesis, 2021)Bakgrunn og hensikt I Norge er brød og kornvarer den viktigste kilden til fiber i kosten. Det er sett en nedgang i inntaket av brød de siste tiårene, samtidig som det er sett en økende interesse for surdeigsbrød. Studier ...