Browsing HV - Master i Samfunnsernæring by Subject "Ernæringskunnskap"
Now showing items 1-6 of 6
-
Ernæringskunnskap hos fedmeopererte
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn og problemstilling: Økningen av fedmeoperasjoner (FO), i kombinasjon med økt tilgang til ernæringsinformasjonskilder i samfunnet, kan utgjøre en helserisiko for enkelte av de opererte på sikt. Dette gjelder ... -
Nutrition literacy hos 10. klasseelever i en østlandskommune
(MAEH;2011, Master thesis, 2011)Sammendrag: I dagens samfunn blir ungdommer hyppig eksponert for kostholdsinformasjon via ulike medier. Det blir dermed viktig for dem å kunne forstå og kritisk evaluere denne form for informasjon. Formålet med masterstudien ... -
Nutrition literacy status of adolescent students in Kampala district, Uganda
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Background and aim: Nutrition illiteracy may be contributing to the disease burden of poor communities and countries and reinforcing the already existing health and economic inequalities (Kickbusch, 2001; Lino, Basiotis, ... -
Nutrition literacy: utvikling og utprøving av et spørreskjema som måler grader av nutrition literacy
(Master thesis, 2009)Målsetting og problemstilling: Den store tilførselen av kostholdsinformasjon stiller krav til at mottakerne kan forstå, kritisk vurdere og evaluere slik informasjon (Pettersen, 2009). Slike kunnskaper og ferdigheter kan ... -
Prediktorer av skolefruktinntak hos elever ved ”helsefremmende skoler” i Østfold.
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn: Elever ved videregående skoler i Norge i dag, blir utsatt for informasjon om kost og ernæring fra svært mange ulike kilder i samfunnet. Nutrition literacy, som på norsk kan oversettes til ernæringsfremmende ... -
Sammenheng mellom personers nutrition literacy, ernæringskunnskap og fysisk aktivitetsnivå
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn: Forskning har vist at personer med et lavt nivå av nutrition literacy (NL) har et lavt utdanningsnivå, mangelfulle ernæringskunnskaper, dårligere helsestatus og et usunt kosthold. En mulig sammenheng med nivået ...