Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på emneord "Bærekraft"
Viser treff 1-6 av 6
-
Attitudes towards increasing the intake of plant-based foods and reducing the intake of meat in segments of Norwegian consumers
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)ntroduction From a health- and environmental perspective, it is beneficial that the population increases the intake of plant-based foods and reduces the intake of meat. In order to achieve such a change, it is necessary ... -
Bærekraftig mat: En kvalitativ studie av ulike aktørers synspunkter om bærekraftig mat og produksjon nå og i fremtiden
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn og hensikt: Det later til at det er lite enighet rundt hva som ligger i begrepet bærekraftig mat og hvordan vi definerer en bærekraftig matproduksjon. Hvordan skal vi legge til rette for at de som kommer etter ... -
Experiences with organizing school food programs in Norwegian Lower Secondary Schools – a qualitative study
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)Background: The organization of school meals is of importance for adolescent dietary health and psychosocial learning environment, for the sustainable development of food systems and for reducing social inequities. In ... -
Forbrukeres kunnskap om, holdninger til og innkjøpsmengde av bærekraftige matvarer
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn: Verdens matproduksjon og forbruk har betydelig og økende negativ effekt på miljøet. I løpet av få tiår har et multinasjonalt industrielt jordbrukssystem endret matproduksjonen og samtidig forbrukernes preferanser ... -
Har sosiodemografiske- og økonomiske faktorer sammenheng med frekvens av kjøttinntak blant den norske befolkning
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn Dagens kjøttkonsum er økende både på et globalt nivå og et nasjonalt nivå. Til tross for at kjøtt kan bidra med viktige næringsstoffer i kostholdet, er det ikke anbefalt å ha et inntak over 500 gram i uken av ... -
To what degree are Norwegian parents aware of the relationship between meat consumption and greenhouse gases?
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)Background: Sustainability and health are high in both the national and global political agenda. Norway has committed to a 40 % reduction of greenhouse gases by 2030, compared to emissions in 1990. The United Nations ...