Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på forfatter "Terragni, Laura (biveileder)"
-
Matens betydning for personer med ROP-lidelser på norske lavterskelinstitusjoner: En kvalitativ studie med refleksjoner fra ansatte.
Aaserud, Ingvill Veronica Blix (Master thesis, 2020)Bakgrunn: Ruslidelser medfører økt behov for livsviktige næringsstoffer og redusert oppmerksomhet på mat og måltider, både fra de som rammes og de som skal hjelpe dem. Med psykisk lidelse i tillegg blir ruslidelsen verre. ... -
Norsk ernæringspolitikk og tiltak for sunne matomgivelser: En pilotkartlegging basert på INFORMAS’ Food-EPI
Huseby, Camilla Sanne (MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn Kosthold er en viktig årsakene til økt forekomst av ikke-smittsomme sykdommer. Matomgivelsene påvirker matvalgene og dermed kostholdet. Det er interessant å se om ernæringspolitikk og tiltak som er implementert ... -
School children’s participation in a free school meal scheme: Experiences from a pilot project in the Oslo school.
Mauer, Sandra (MAEH;2021, Master thesis, 2021)ntroduction: The City Council of Oslo has decided to introduce a free school meal for pupils in the Oslo School. In preparation for this, three schools in the Municipality of Oslo conducted a pilot of three different school ...