Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på forfatter "Svendsen, Karianne"
-
Evaluation of selected food categories in a short FFQ covering questions regarding dairy and meat products among participants with moderate to high risk of cardiovascular disease
Østengen, Beate (MAEH;2016, Master thesis, 2016)Introduction: This study is a part of the nationwide VISA-project. Validation of FFQ is crucial to obtain valid information within nutritional epidemiology. The diet in Norway shows a high intake of dairy and meat products ... -
Kartlegging av totalkolesterol og nutrition literacy blant personer med høy sosioøkonomisk status i form av høyere utdannelse ved OsloMet: En tverrsnittstudie
Fjelberg, Vibeke; Sorprud, Anita (MAEH;2020, Master thesis, 2020)Bakgrunn og hensikt Hjerte- og karsykdommer er en av de viktigste årsakene til sykdom og død på verdensbasis, og en av de viktigste risikofaktorene er forhøyede kolesterolnivåer i blodbanen. Nutrition literacy innebærer ... -
Kolestrolmålinger i apotek: sammenligning av kolestrolnivå og deltakerkarakteristikk 2014 og 2012
Røyseth, Ida Tonning (MAEH;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn: Kardiovaskulær sykdom er den ledende årsaken til dødsfall i Norge. Risikofaktorene for kardiovaskulær sykdom, blant annet forhøyet totalkolesterol, er sosialt skjevfordelt. Det kan være hensiktsmessig med et ...