Læring av fagbegrep
dc.contributor.author | Myhre, Karin Gjøringbø | |
dc.date.accessioned | 2013-01-23T16:03:19Z | |
dc.date.available | 2013-01-23T16:03:19Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10642/1329 | |
dc.description | Master i yrkespedagogikk | en_US |
dc.description.abstract | Rapporten omhandler læring av begreper og hvordan lærer kan legge til rette for slik læring i kost- og ernæringsfaget. Det rapporteres fra mindre undersøkelser for å gi elever erfaring i bruk av tankekart og læringsstrategier. Videre tar rapporten om problemer elever kan ha med å utvikle begreper, om det skyldes manglende matlagingserfaringer? Resultater etter intervju av syv lærere viser at de erfarer lignende problemer knyttet til begrepslæring. De fokuserer ikke i særlig grad på læreboka. De viser til sin tilpassing i opplæringen med økt fokus og tilrettelegging blant annet med symboler som letter bruk av komfyr. De vanskelige begrepene respondentene erfarte at elever kunne ha problemer med å tilegne seg stemte med intervjuers. Det ble utviklet en skisse over disse med tanke på et samarbeid i begrepslæringen på disse ulike skolene | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | Høgskolen i Oslo og Akershus | en_US |
dc.relation.ispartofseries | MAYP;2012 | |
dc.subject | VDP::Samfunnsvitenskap: 200::Pedagogiske fag: 280 | en_US |
dc.subject | Yrkespedagogikk | en_US |
dc.subject | Begrepslæring | en_US |
dc.subject | Kost- og ernæringsfag | en_US |
dc.subject | Læringsstrategier | en_US |
dc.title | Læring av fagbegrep | en_US |
dc.type | Master thesis | en_US |